4 Αυγ 2013

H Καλοκαιρινή Συναυλία Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου



Σε πείσμα των μποφόρ η συναυλία έγινε στο όμορφο θεατράκι της Σερίφου και δεν περιλάμβανε μόνο μουσική αλλά και χορό, το χορό της παρτιτούρας. Μας είχαν πει ότι οι βοριάδες θα κόπαζαν από το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 αλλά δεν μας είπαν ότι θα γυρνούσαν σε βορειοδυτικούς που ήταν ακόμα χειρότεροι.
Η συναυλία ξεκίνησε με τα παιδιά της προπαιδείας, που πάντα ενθουσιάζουν, με τη δασκάλα τους Μάγια Παπαγεωργίου.

 Στη συνέχεια τα πρωτάκια του πιάνου και της κιθάρας εκτέλεσαν άψογα τα μικρά τους μουσικά κομμάτια. Χάρη στη συνεργασία των καθηγητών και των μαθητών τους, δημιουργήθηκαν επιτυχώς μικρά σύνολα από διαφορετικά όργανα πιάνο-μεταλόφωνο, πιάνο-κιθάρα και μεταλλόφωνο-ξυλόφωνο που για πρώτη φορά επιχειρήθηκε σε συναυλία του μουσικού εργαστηρίου.

 Εδώ φάνηκε και η πρόοδος των μεγαλύτερων παιδιών. Τα κομμάτια που ακούστηκαν ανήκουν σε διαφορετικές μουσικές περιόδους από κλασικά μέχρι ελληνικά παραδοσιακά. Στα ντουέτα αυτά μερικές φορές συνόδευσαν τα παιδιά, οι δάσκαλοί τους Ιωάννα Κουκοπούλου πιάνο, Μάγια Παπαγεωργίου ξυλόφωνο-μεταλόφωνο, και Βασίλης Λάμης κιθάρα. Ακούραστοι και πάντα με χαμόγελο, τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ακολούθησε η χορωδία ενηλίκων τα «Όρθια καλαμάρια» που ξεσήκωσαν τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους. Η συναυλία τελείωσε με το «In the mood» του Joe Garland που εκτέλεσαν οι τρείς δάσκαλοι του Μουσικού Εργαστηρίου [πιάνο, φλάουτο, κιθάρα], εκτέλεση που απολαύσαμε και καταχειροκροτήσαμε.
Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη. 

Ο Δήμαρχος κ. Αντωνάκης δεν μπόρεσε να βρίσκεται κοντά μας, λόγω ανειλημμένων κοινωνικών υποχρεώσεων, όμως τον εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος κυρία Φλώρα Προκοπίου. Παρόντες ήταν επίσης καθηγήτριες και δασκάλες του σχολείου, η πρόεδρος του συνδέσμου Σεριφίων, κυρία Φλώρα Πεφάνη που μας παραχώρησε το θέατρο και πολλοί γονείς και φίλοι.

Το Σύνδεσμο εκπροσώπησε η κυρία Τατιάνα Σπυροπούλου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Πηγή :http://www.filoitounisiou.gr/News/news.html 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...