4 Δεκ 2013

Αλλαγές στο αρχικό ψήφισμα για το "Αγιος Γεώργιος" από την Επιτροπή Διαχείρισης Ακτοπλοϊκού


Συνεδρίασε χθες η επιτροπή διαχείρισης του ακτοπλοϊκού που συστάθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος της προηγούμενης εβδομάδας.
Η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι φορέων και δημότες έχει αναλάβει το έργο της επεξεργασίας  προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες των υπόλοιπων νησιών.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε επί του ψηφίσματος που καταρτίσθηκε από την λαϊκή συνέλευση της Σίφνου, παρατηρήθηκε κατα αρχήν συμφωνία με το περιεχόμενο και το ύφος του, ζητήθηκαν όμως κάποιες τροποποιήσεις και συμπληρώσεις.
Κοινή άποψη των όσων τοποθετήθηκαν ήταν πως στο σημείο που το ψήφισμα αναφέρει ........."Κηρύσσουμε ανεπιθύμητο από το νησί μας (PERSONA NON GRATA) το πλοίο “Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Γεώργιος” της εταιρείας “Παναγίας Οδηγήτριας”, πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις τόσο επί του τύπου όσο και της ουσίας, ώστε να γίνει περισσότερο ρεαλιστικό και διεκδικητικό.
Έτσι η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να διαγραφεί η αναφορά για "ανεπιθύμητο" και να αντικατασταθεί με τη φράση:  ..... "θεωρούμε ότι το πλοίο σαν αναξιόπιστο κατά την εκτέλεση των δρομολογίων του και απαράδεκτο ως προς την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού".
Επίσης, ζητήθηκε να προστεθεί παράγραφος που να απαιτεί από το Υπουργείο την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτορυγίας του ακτοπλοϊκού.
Μέλη της επιτροπής θα βρίσκονται τη Δευτέρα στον Πειραιά ώστε σε συνεργασία με τις άλλες επιτροπές να καταλήξουν σε κοινό κείμενο και να παραστούν την Τρίτη στο Υπουργείο σε συνάντηση με τον Υπουργό.

Πηγή : http://www.info-cyclades.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...