13 Οκτ 2014

Σύγκρουση αντιλήψεων για τα υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ είναι η επιστολή ιδιωτικής εταιρείας που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί λιμάνια παραθαλάσσιων και νησιωτικών περιοχών της χώρας, σχετικά με τη σύγκρουση «αντιλήψεων» που έχει προκύψει για το θέμα στην περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα τα οποία «παίζονται».
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Πρόσφατα ο νέος περιφερειάρχης της ΝΔ, Γ. Χατζημάρκος, σε μία από τις αναρίθμητες ανακοινώσεις του δημοσιοποίησε ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη διανησιωτικών δρομολογίων με υδροπλάνα. Εδώ να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες ανακοινώσεις είχε κάνει στη θητεία του και ο εξίσου «λαλίστατος» προς τα ΜΜΕ τέως περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, Γ. Μαχαιρίδης.
Όμως, αντίστοιχες βαρύγδουπες ανακοινώσεις έχουν γίνει και από υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς ουδέποτε βέβαια να έχει γίνει κάποια σοβαρή προσπάθεια να αναπττυχθεί αυτό το είδος συγκοινωνίας στα νησιά της χώρας μας και σε παράκτιες περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον.
Και ενώ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος είχε ανακοινώσει την όποια πρωτοβουλία του για να κερδίσει εντυπώσεις στο ακροατήριο των νησιών μας, ο διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με την ανάπτυξη σχεδίων για την εκμετάλλευση γραμμών με υδροπλάνα, δημοσιοποίησε επιστολή με την οποία:
α) Δημοσιοποιεί ότι υπάρχουν συζητήσεις και ενέργειες που η εταιρεία έχει κάνει ήδη εδώ και καιρό απευθείας με κατά τόπους Δήμους και Λιμενικά Ταμεία για την αδειοδότηση υδατοδρομίων σε λιμάνια, οι οποίες εξαιτίας της ξαφνικής πρωτοβουλίας Χατζημάρκου, μπλοκάρονται,
β) Θεωρεί ότι η πρωτοβουλία Χατζημάρκου να εμπλακεί στην υπόθεση θα επιφέρει δραματικές καθυστερήσεις, γιατί οι διαδικασίες θα ξαναξεκινήσουν από την αρχή,
γ) Εμμέσως πλην σαφώς, εκτιμά ότι η Περιφέρεια είναι γραφειοκρατικός μηχανισμός σε σχέση με τους Δήμους και τα Λιμενικά Ταμεία τους,
δ) Επιθυμεί την εμπλοκή της Περιφέρειας μόνο στην περίπτωση που θα διευκολύνει με την πολιτική του παρέμβαση ο Περιφερειάρχης ή το Περιφερειακό Συμβούλιο για να ξεμπλοκάρονται γραφειοκρατικά προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες εξελίξεις.
ΤΟ «ΖΟΥΜΙ»
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο ιδιώτης με την ευκαιρία της ανάδειξης του θέματος καθιστά σαφείς τις επιδιώξεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί: «παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα σε ανάδοχο επενδυτή».
Είναι σαν να λέει στον περιφερειάρχη, ότι δεν έχει κανείς λόγο να συνομιλεί μαζί του, διότι δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο κάθε Δήμος με το λιμενικό του ταμείο για να ιδιωτικοποιηθούν ζώνες εντός των λιμανιών τους.
Στο θέμα θα επανέλθει ο ιστότοπος μας σύντομα με νεότερες πληροφορίες. Παραθέτουμε την επιστολή της εταιρείας:  2014.09.25 Επιστολή προς Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο
Πηγή : http://parosnews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...