18 Μαρ 2015

Το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου θα ανακτήσει το αυτοδιοίκητο και την αυτοτέλεια του

Ενημέρωση Κυκλαδιτών Βουλευτών και Κοινοβουλευτικών Ομάδων για το Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου
Το  Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου θα ανακτήσει το αυτοδιοίκητο και την αυτοτέλεια του
Ο Δήμαρχος Τήνου και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου, του ελληνικού Κοινοβουλίου και στους τέσσερις Κυκλαδίτες Βουλευτές, ζητά την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, για την κατάργηση των άρθρων 26, 50 και της παρ. 6 του άρθρου 51, του Ν4301/2014, με σκοπό την επαναφορά του καθεστώτος του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, το οποίο ίσχυε, μέχρι την ψήφιση του Νόμου αυτού, συνυποβάλλοντας πρόταση Νόμου, με σχετική αιτιολογική έκθεση.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Σώχος, εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Ορφανού και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, κ.κ. Ιωάννης Αλαβάνος, δικηγόρος και Ξενοφών Μπρουτζάκης, δημοσιογράφος, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 12/3/ 2015, το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχαν σειρά επαφών, με Κοινοβουλευτικές Ομάδες και τους τέσσερις Κυκλαδίτες Βουλευτές, με σκοπό την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας,για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, σε επιτέλεση των αναφερομένων στην επιστολή του κ. Δημάρχου, Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.
Στη συνάντηση με τους τρεις Κυκλαδίτες Βουλευτές της Κυβέρνησης, κ.κ. Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό, υπήρξε ταύτιση απόψεων για το δίκαιο του Τηνιακού λαού, ότι ο Νόμος 4301/2014 επέφερε κατάργηση της αυτοτέλειας και του αυτοδιοίκητου του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, συνομολογήθηκε η αρραγής ενότητα των Τηνίων για το Π.Ι.Ι.Ε.Τ ήνου, πέραν κομματικών διαφορετικών απόψεων, επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη και των τριών Κυκλαδιτών Βουλευτών στο δίκαιο αγώνα των Τηνίων , που εκφράζεται μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφασίσθηκε, όπως, οι τρεις Βουλευτές επισκεφθούν τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά, τον ενημερώσουν για τις αλλαγές που επέφερε στο Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, ο Ν4301/2014, και να ζητήσουν, προς ικανοποίηση προεκλογικής και μετεκλογικής δέσμευσής τους, στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα κατατεθεί στη Βουλή, να περιληφθεί νομοθετική διάταξη κατάργησης των άρθρων 26, 50 και παρ. 6 του άρθρου 51 του Ν4301/2014.
Ο κ. Ιωάννης Βρούτσης, τέταρτος Κυκλαδίτης Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατέχων πλήρως το θέμα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του αγώνα του Τηνιακού λαού, για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, την υπερψήφιση της σχετικής νομοθετικής διάταξης, που θα φέρει στη Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία και την θετική εισήγησή του, για υπερψήφισή της και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το ΠΟΤΑΜΙ, ενημερώσαμε τον Γραμματέα, Βουλευτή Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη, για τις μεταβολές που επέφερε στο Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου ο Ν4301/2014. Σημαντική ήταν η ενημέρωση-ανάλυση, που είχε, ήδη πράξει ο υποψήφιος με το ΠΟΤΑΜΙ, συμπατριώτης μας, κ. Πέτρος Σανταμούρης. Ο κ. Καρκατσούλης μας διαβεβαίωσε για την ομόθυμη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΟΤΑΜΙ, την υπερψήφιση της νομοθετικής διάταξης, που θα φέρει προς ψήφιση, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μπαλτάς και την απόφασή της, εφ όσον, τύχει και δεν φέρει την σχετική νομοθετική διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, τότε το ΠΟΤΑΜΙ θα καταθέσει την αιτούμενη, από τον Τηνιακό λαό νομοθετική διάταξη.
Στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κ.Κ.Ε., ο Βουλευτής Λέσβου, κ. Σταύρος Τάσος δέχθηκε πρόθυμα την ανάλυση-ενημέρωση, τόσο για τις μεταβολές που επέφερε στο Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου ο Ν4301/2014, όσο και την αιτούμενη επαναφορά στην προτέρα κατάσταση του Ιδρύματος, με την ψήφιση της προτεινόμενης διάταξης Νόμου, από τον Τηνιακό λαό. Ο κ. Τάσος, μας διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του Κ.Κ.Ε. στο αίτημά μας, την υπερψήφιση από την Κ.Ο. και εφ όσον η κυβερνητική πλειοψηφία, τύχει, να μην φέρει προς ψήφιση την σχετική διάταξη, τότε το Κ.Κ.Ε., θα το πράξει.
Στη συνάντηση με τον Βουλευτή Λάρισσας, δικηγόρο κ. Βασίλη Κόκκαλη, των ΑΝΕΛ, απουσιαζόντων στο εξωτερικό των κ.κ. Ξουλίδου και Κουντουρά, γνωστοποιήθηκαν στον κ. Κόκκαλη οι μεταβολές που επέφερε στο αυτοδιοίκητο και αυτοτελές του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, ο Ν4301/2014, αναλύθηκε το Παντηνιακό αίτημά μας και ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε να μετα βιβάσει στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, κ. Πάνο Καμμένο το αίτημά μας και την τοποθέτηση επ αυτού της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Για την συνάντηση εργάστηκε ο υποψήφιος συμπατριώτης μας με τους ΑΝΕΛ, κ. Νίκος Κοντογεώργης, ο οποίος προεκλογικά, έγγραφα, τάχθηκε, υπέρ του αιτήματος του Τηνιακού λαού.
Ευχαριστούμε και τους τέσσερις Κυκλαδίτες Βουλευτές και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, για την θετική στάση τους, στον δίκαιο αγώνα των Τηνίων για το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου. Ελπίζουμε, ότι, τα υπεσχημένα και αποφασισθέντα, σύντομα να γίνουν πράξεις και το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, να αποκτήσει και πάλι, το αυτοδιοίκητο και την αυτοτέλειά του. Ευχαριστούμε, τους συμπατριώτες υποψηφίους κ.κ. Κοντογεώργη και Σανταμούρη, για την υποστήριξη και την βοήθειά τους. Η επαγρύπνηση για την θετική ανέλιξη του αιτήματός μας, θα είναι συνεχής και ακατάπαυστη. Το Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, ανήκει στον Τηνιακό λαό κι εκεί θα μείνει!

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...