15 Μαΐ 2015

Εφυγε ο μάγος των μπλουζ B.B. King

Σε ηλικία 89 ετών
Ο αμερικανός κιθαρίστας της μπλουζ και τραγουδοποιός Μπι Μπι Κινγκ πέθανε αργά χθες βράδυ σε ηλικία 89 ετών στο Λας Βέγκας........

Ο B. B King είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος και του διαβήτη τύπου Β με τον οποίο είχε διαγνωστεί τη δεκαετία του 80.

Τον Απρίλιο νοσηλεύτηκε με αφυδάτωση ως συνέπεια της νόσου για μερικές μέρες, ενώ τον Μάιο σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του υπό ιατρική φροντίδα.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράισον, στο Associated Press, πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.

Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King (Μπι Μπι Κινγκ) θεωρείται μεταξύ των 10 κορυφαίων κιθαριστών όλων των εποχών, ενώ το 2003, το περιοδικό Rolling Stone τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση, μετά τον Χέντριξ και τον Ντουέιν Άλμαν.
Εφυγε ο μάγος των μπλουζ B.B. King
Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925. Ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους το 1949 στην εταιρεία RPM Records, στο Λος Άντζελες, ενώ ήταν επίσης ντισκ τζόκεϊ στο Μέμφις, όπου και του δόθηκε το παρατσούκλι Beale Street Blues Boy, που αργότερα εξελίχθηκε σε B.B.

Τη δεκαετία του 1950 αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής.

Τεράστια ήταν επίσης η επιτυχία που γνώρισε όταν έκανε το άνοιγμα στις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969. Η επιτυχία του Κινγκ συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70, ενώ από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.

Πούλησε εκατομμύρια δίσκους και έχει περιληφθεί στο Blues Foundation Hall of Fame και στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ στην καριέρα του έχει αποσπάσει δεκάδες βραβεία μεταξύ των οποίων και 15 Γκράμι.

«Νομίζω πως έχω κάνει ότι καλύτερο μπορούσα» είχε δηλώσει το 2012 στην Guardian. «Θέλω εντούτοις να παίζω όλο και καλύτερα, να προχωρώ περαιτέρω. Υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι που εξακολουθώ να θέλω να δημιουργήσω, τόσα πράγματα που δεν έχω ακόμη κάνει. Όταν ήμουν νεότερος, σκεφτόμουν πως ίσως είχα φτάσει στην κορυφή.
Αλλά τώρα που είμαι 86 και ελπίζω να τα καταφέρω να φτάσω τα 87. Και τώρα πλέον ξέρω πως ποτέ δεν θα είναι τέλεια, ποτέ δεν θα είναι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι, επομένως πρέπει να προχωρήσω κι άλλο, να γίνω καλύτερος».
Πηγή: ethnos.grΠηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...