9 Ιουλ 2015

1ο Διεθνές Τουρνουά «Σύρος International 2015»

Παρά τις δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, κάποιοι δε χάνουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις αγαπημένες τους ασχολίες, ακόμα και να τις συνδυάσουν με τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά. 
 Η Σύρος, η πατρίδα του Βαμβακάρη, του Ελευθερίου και του Σουρή είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα. Μετά από 19 χρόνια απουσίας από το χώρο των ανοικτών αγώνων, το νησί επιστρέφει δυναμικά  στο καλεντάρι της Σκακιστικής Ομοσπονδίας με το 1ο Διεθνές τουρνουά «Σύρος International 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλησσά από 10 έως 17 Ιουλιου. Σε ένα μέρος ιδανικό για οικογενειακές διακοπές, πολλοί ήταν οι παίκτες που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα τουρνουά που φιλοδοξεί να καθιερωθεί στο χώρο των καλοκαιρινών Open. 
 Με βασικό διοργανωτή τον τοπικό Σύλλογο Σκακιστών Σύρου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, την ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries, το ξενοδοχείο Dolphin Bay Hotel όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, καθώς και περίπου 70 παίκτες όλου του φάσματος των ηλικιών, άπαντες ελπίζουν σε μια δυναμική αρχή.
 Στο τουρνουά συμμετέχουν σκακιστές από επτά διαφορετικά κράτη. Το ύψος των χρηματικών επάθλων ανέρχεται σε 2.600 ευρώ. Οι αγώνες αυτοί όμως είναι πάνω απ’ όλα μια ευκαιρία για τα παιδιά όλων των ηλικιών του νησιού να έρθουν σε επαφή με την υψηλή δυναμική γνωστών παικτών, να παρακολουθήσουν αλλά και να παίξουν σκάκι απέναντι σε άτομα που –υπό κανονικές συνθήκες- δε θα συναντούσαν εύκολα. Κοινώς είναι μια σκακιστική γιορτή για τη συριανή κοινωνία, η οποία τα τελευταία χρόνια δείχνει να αγκαλιάζει το συγκεκριμένο άθλημα και τις εκδηλώσεις του.
 Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή ο Στέλιος Χαλκιάς (GM 2535), Veljko Jeremic (GM 2492), Νίκος Καλέσης (ΙΜ 2468), Sergio Estremera (IM 2354), Khetsuriani Bessarion (IM 2283), Βασίλης Κοτρώτσος (FM 2266), Calzetta Monica (WGM 2248), Sv. Cherednichenko (WGM 2246), Κων.Γεωργίου (2212).
 Για τους συμμετέχοντες, η διοργάνωση έχει φροντίσει να υπάρχει έκπτωση στα εισιτήρια της Blue Star Ferries στη μετάβασή τους προς και από τη Σύρο, πράξη καταλυτική για την πραγματοποίηση των αγώνων.  
 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Μιχ.Κεραμιώτη στο 6937 313 878 για τη συμμετοχή τους. Το παράβολο συμμετοχής έχει οριστεί στα 25 ευρώ, ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους πρώτους 5 της κατάταξης, καθώς και σε ειδικές κατηγορίες όπως κατηγορία καλύτερης γυναίκας, καλύτερου παίκτη κάτω του 2200 ELO, κατηγορίες νεανικών (Κ18 Κ16 Κ14 Κ12 Κ10) σε αγόρια και κορίτσια, καθώς και κατηγορίες βετεράνων παικτών (άνω των 50 ετών).
 Η είσοδος στο χώρο των αγώνων καθ’όλη τη διάρκεια του τουρνουά είναι ελεύθερη.
ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΚΑΚΙ
 Ο Σύλλογος Σκακιστών Σύρου χαιρετίζει και επικροτεί την ενέργεια του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την επαναλειτουργία της υπαίθριας σκακιέρας στο αλσύλλιο του αθλητικού κέντρου της πόλης μας. Ελπίζουμε μέσα από την ευκαιρία που μας δίνεται να προβληματιστούμε ευχάριστα για τη βέλτιστη χρήση αυτής μέσα από σειρές εκδηλώσεων, είτε του σωματείου μας, είτε σε σχολική βάση μέσω του προγράμματος «Σκάκι στα σχολεία» που τρέχει το τελευταίο έτος σε συνεργασία με την Α’βάθμια Διεύθυνση Κυκλάδων.
Σύλλογος Σκακιστών Σύρου
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...