1 Νοε 2017

Συλλήψεις στην Κίμωλο για παστούρωμα ζώων

Σε συλλήψεις, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Cyclades Voice, προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία στην Κίμωλο, μετά από σχετική έρευνα για παστούρωμα ζώων που αφορμή είχε καταγγελία προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για παθητική κακοποίηση ζώων στην Κίμωλο, που αφορούσε παστούρωμα και μη τήρηση των κανόνων διαβίωσης των ζώων.

 Τι δήλωσε ο δήμαρχος Κιμώλου. Η καταγγελία της Ομοσπονδίας περιείχε και φωτογραφίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων (ιπποειδή, κατσίκια κ.ά.). Η αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. 

 Όπως δήλωσε στo Cyclades Voice ο δήμαρχος Κιμώλου, Κώστας Βεντούρης, απαιτείται ένα χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν οι κάτοικοι σε αυτά που απαιτούνται και να αλλάξει η νοοτροπία, αφού οι περισσότεροι και ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία διατηρούν λίγα ζώα για τις ανάγκες της οικογένειας και δεν είναι εύκολο να εφαρμόσουν όσα η σχετική νομοθεσία ορίζει. 

 Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ένταση που δημιουργήθηκε λόγω των συλλήψεων σε κατοίκους του νησιού που αρχικά προσανατολίζονταν να αντιδράσουν δυναμικά, αλλά τελικώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. 

 Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας Την 30-10-2017 το πρωί συνελήφθησαν στην Κίμωλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κιμώλου, δυο ημεδαποί ηλικίας 30 και 56 ετών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε διατηρούσαν-εξέτρεφαν, κατά περίπτωση οικόσιτα ζώα έχοντας περιορίσει με ακατάλληλο τρόπο (παστουρωμα) την κινητικότητα τους. 

Πηγή : https://www.mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...