28 Φεβ 2017

Νέοι... δρόμοι για να έρθουν τουρίστες

Πεζοπορία στο μονοπάτι 8 του δικτύου Μονοπατιών της Σίφνου «Sifnos Trails»
Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες συγκαταλέγεται ο πεζοπορικός τουρισμός, κερδίζουν παγκοσμίως έδαφος, όπως και στη χώρα μας.
Ωστόσο, για να έρθουν οι πεζοπόροι τουρίστες χρειάζεται να υπάρχουν διαθέσιμες διαδρομές, κάτι που απαιτεί οργάνωση και γνώσεις. Αυτό το κενό φιλοδοξεί να καλύψει η ΚοινΣΕπ Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece), μια ομάδα ανθρώπων που έχουν στόχο την ανάπτυξη αυτού του είδους των προορισμών ώστε η χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα τάση στον τουρισμό.
Τα μέλη της ΚοινΣΕπ είναι «μονοπατολόγοι», ασχολούνται δηλαδή με την ανάπτυξη περιπατητικών διαδρομών ως τουριστικής επένδυσης.
«Ο όρος “μονοπατολόγοι” δεν υπάρχει επισήμως ως ιδιότητα. Τον εφηύραμε με τα άλλα μέλη της ομάδας χαριτολογώντας. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2010 στα Κύθηρα.
»Αγάπησα το νησί μέσα από τα άγνωστα και ανεξερεύνητα μονοπάτια του. Ούτε σήμανση υπήρχε ούτε πληροφορίες ούτε είχαν καθαριστεί. Επέμενα να τα περπατήσω και ανακάλυψα θησαυρούς: γεφύρια, καταρράκτες.
»Ηθελα να μεταδώσω αυτό το συναίσθημα και σε άλλους. Ετσι ήρθα σε επαφή με το Κυθηραϊκό Ιδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και βρέθηκε χρηματοδότηση για να φτιάξουμε το πρώτο δίκτυο μονοπατιών», μας λέει ο Φοίβος Τσαραβόπουλος, ιδρυτής του Paths of Greece.
Πεζοπορία
Σηματοδότηση στη Σέριφο | 
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη διαχείριση περιβάλλοντος και φυσικών πόρων τον βοήθησαν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον συγκεκριμένο κλάδο που δεν έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.
Οπως υποστηρίζει, η κατασκευή μονοπατιών αποτελεί μια χαμηλού κόστους επένδυση με οφέλη σε πολλούς τομείς, όπως η τοπική οικονομία, το περιβάλλον, η κοινωνία και ο πολιτισμός.
«Διαφορετικό μονοπάτι θα σχεδιάσουμε για τους ντόπιους και τους εγχώριους τουρίστες και διαφορετικό για τους ξένους. Εχει άλλες απαιτήσεις.
»Τα μονοπάτια προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό που αφήνει χρήματα σε έναν τόπο, ενώ και οι ντόπιοι αρχίζουν να ενδιαφέρονται για την πεζοπορία ως σπορ και θέλουν να γνωρίζουν τα “βήματα των παππούδων τους”, καθώς αρκετά μονοπάτια βρίσκονται εκεί για πολλές γενιές και χρειάζονται σήμανση και συντήρηση», μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσαραβόπουλος.
Πεζοπορία

Οπου τους καλούν

Διαδικασία τοποθέτησης πινακίδων στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς | 
Οι άνθρωποι του Paths of Greece επισκέπτονται διάφορες περιοχές κατόπιν πρόσκλησης των τοπικών κοινωνιών και δημοτικών αρχών στην προσπάθεια να μελετήσουν τη γεωγραφία τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους ώστε να τους κάνουν προτάσεις για την ανάπτυξη περιπατητικών διαδρομών.
Το 2012 έφτιαξαν το πρώτο μονοπάτι με κωδικούς QR στην Ελλάδα (οι συγκεκριμένοι κωδικοί «σκανάρονται» από το κινητό και παρέχουν πληροφορίες) και στη Σίφνο έφτιαξαν κάτι αντίστοιχο που δεν απαιτεί την πρόσβαση στο διαδίκτυο, καθώς δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι το κινητό των πεζοπόρων θα έχει σήμα στη διάρκεια της διαδρομής.
Με τη διεθνή τεχνογνωσία που διαθέτουν (συμμετέχουν στο World Trails Network), πέρα από τον σχεδιασμό ασχολούνται και με την επαναφορά παλιών ή αρχαίων μονοπατιών που περιέχουν στοιχεία της φύσης και του πολιτισμού.
Εκτός από τη σηματοδότηση και τον καθαρισμό των μονοπατιών, αναλαμβάνουν ακόμη μια σειρά δράσεων όπως η κατασκευή ιστοσελίδων, εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, χαρτών και φυλλαδίων, η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις θεματικού τουρισμού κ.ά.
Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει σηματοδοτήσει πάνω από 350 χιλιόμετρα μονοπατιών σε όλη την Ελλάδα (Κύθηρα, Πάτμος, Σίφνος, Σέριφος, Κεφαλονιά, Πρέσπες, Δράμα, Πελοπόννησος, Υμηττός).
Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 κλήθηκαν ως σύμβουλοι για τον σχεδιασμό πεζοπορικού δικτύου στην περιοχή Κανάς στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.
Πεζοπορία
Σηματοδότηση του βυζαντινού καλντεριμιού προς τη Μονή Εικοσιφοίνισσας στο Παγγαίο Ορος | 
Πλέον στη συνεταιριστική επιχείρηση απασχολούνται 4 εργαζόμενοι ο ένας εκ τον οποίων με πλήρη απασχόληση. Εχει κατορθώσει να είναι βιώσιμη έχοντας έσοδα από τις συνεργασίες με δημοτικές και περιφερειακές αρχές, τοπικούς συλλόγους αλλά και εταιρείες μέσω προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
«Τον τελευταίο καιρό οι δήμοι δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον. Πέρα από τις περιοχές στις οποίες έχουμε ολοκληρώσει μονοπάτια, έχουμε επισκεφθεί ακόμα περισσότερες για τις οποίες έχουμε κάνει “σχέδια ανάπτυξης δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών”. Αποτελούν έναν οικονομικό τρόπο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου.  Η σχέση κόστους-οφέλους είναι στο 1 προς 20», συνεχίζει ο κ. Τσαραβόπουλος.
Η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρκετά καλή και τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο κομμάτι της γραφειοκρατίας, αλλά και στο νομικό πλαίσιο που πολλές φορές την επιτείνει και χρειάζεται απλοποίηση.
«Οι προοπτικές του πεζοπορικού τουρισμού στην Ελλάδα είναι τεράστιες. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει σωστή οργάνωση, αλλά φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή το νομικό πλαίσιο βάζει νομικές δυσκολίες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να μπει στους 10 μεγαλύτερους πεζοπορικούς προορισμούς παγκοσμίως», καταλήγει.
 Πηγή: Καραγιάννη Ολγα (2015) Σχέδιο δράσης για τον φυσιολατρικό-περιηγητικό τουρισμό στις Κυκλάδες, Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Πεζοπορία

Τι είναι;

Επιστροφή από το μονοπάτι που οδηγεί στα ορυχεία του Αγίου Σώστη στη Σίφνο | 
Πεζοπορικός τουρισμός θεωρείται κάθε μορφής τουριστικό ταξίδι προς συγκεκριμένο προορισμό που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση και πραγματοποιείται με κυρίαρχο σκοπό την πεζοπορία σε διαδρομές της περιοχής.
Πηγή : http://www.efsyn.gr

to synoro blog

Ποιος «δήμιος» αποκεφαλίζει θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο;



Ανενόχλητοι δρουν τους τελευταίους δύο μήνες στη Νάξο «δήμιοι», οι οποίοι αποκεφαλίζουν θαλάσσιες χελώνες.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος για την προστασία της άγριας ζωής στη θάλασσα και στο νησί της Νάξου (Naxos Island Wildlife Protection), στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας και σε διάστημα 50 ημερών έχουν αποκεφαλιστεί πέντε θαλάσσιες χελώνες!
«Οι λέξεις σύμπτωση, ατύχημα κτλ. δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερο ότι οι δήμιοι της περιοχής, μετά το “διάλειμμα” των 6 μηνών έχουν πιάσει δουλειά και σε διάστημα 50 ημερών θέλησαν να αναπληρώσουν τον “χαμένο” για αυτούς χρόνο... Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους!!! Πέντε αποκεφαλισμένες χελώνες στην ίδια ακτογραμμή! Άγιος Προκόπιος έως Πλάκα» τονίζει ο Σύλλογος σε ανάρτηση του στο Facebook, παραθέτοντας αναλυτικά και τις ημερομηνίες των «εγκλημάτων»:
*1η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου στις 17 Γενάρη.
*2η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 4 Φλεβάρη.
*3η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 22 Φλεβάρη.
*4η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 22 Φλεβάρη.
*5η χελώνα: αποκεφαλισμένη στην περιοχή της Πλάκας στις 27 Φλεβάρη.
«Ποιοι κινούνται σε αυτήν την περιοχή; Πόσο δύσκολο είναι; ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;» αναρωτιέται ο Σύλλογος, εκφράζοντας την εύλογη απορία κι άλλων πολιτών που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο νησί.
Ας σημειωθεί ότι η χελώνα Caretta Caretta που βρέθηκε χθες είναι (συνολικά) η έκτη νεκρή θαλάσσια χελώνα μέσα σε δύο μήνες...
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

Originate Mykonos."δεν φοράω ρολόι, αλλά αυτό θα το φορέσω".

 Ο Γιώργος Γαλούνης
Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Mykonoooooos; Πάρτι; Παραλίες; Σείχηδες με εκατομμύρια στην τσέπη; Topless κορίτσια στην άμμο; Αντώνης Ρέμος;
 
Σίγουρα πάντως δε σκέφτεσαι συνειρμικά έναν τύπο που σχεδιάζει τα πιο εντυπωσιακά, μίνιμαλ ρολόγια εισάγοντας πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο. Ο Γιώργος Γαλούνης βάζει τη φαντασία και την τεχνογνωσία του για να δημιουργήσει μια σειρά από καταπληκτικά σχέδια με έμφαση στη λεπτομέρεια, τα Originate Mykonos.
 
 
1. Πότε ξεκίνησε η ιδέα του project και πόσο καιρό σου πήρε μέχρι να κρατήσεις το πρώτο ρολόι στα χέρια σου;
Η ιδέα ξεκίνησε αρχές του καλοκαιριού του 2015 και αν και στο πρώτο τρίμηνο κατασκευάσαμε ένα πρώιμο πρωτότυπο, το πρώτο ρολόι στη μορφή που είναι σήμερα το πιάσαμε στα χέρια μας 10 μήνες αργότερα.Μπορεί να ακούγεται αρκετός καιρός αλλά πίστεψέ με, τα πειράματα και οι βελτιώσεις απαιτούν πολύ χρόνο ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
2. Πόσο εύκολο είναι να έχεις την έδρα σου στην επαρχία και να κατασκευάζεις στη Μύκονο;
Ειδικά όσο ήμασταν στην αρχή μας όπου η καθημερινότητά μας ήταν γεμάτη πειράματα συνδυασμών υλικών, ήταν τρομερά δύσκολο διότι έπρεπε πολύ συχνά να ανεβαίνουμε Αθήνα ώστε να επισκεπτόμαστε ειδικούς για να παίρνουμε γνώμες και να προμηθευόμαστε υλικά. Από την στιγμή που έχουμε καταλήξει στα υλικά που βασιζόμαστε για την κατασκευή των ρολογιών μας, είναι αρκετά ευκολότερο.
 
 
3. Από που προμηθεύεστε τις πρώτες ύλες;  
Θα έλεγα πως τα ρολόγια μας είναι πολίτες του κόσμου, μιας και τα περισσότερα κομμάτια έρχονται από εξωτερικό, με τα βασικά να είναι εξωτική ξυλεία με ρίζες από Λατινική Αμερική και Αφρική, κρύσταλλα και δέρματα από Ιταλία και μηχανισμοί από Ελβετία. Παρόλα αυτά η κατεργασία ολόκληρου του ρολογιού γίνεται εδώ και αποκλειστικά από την ομάδα της Originate.
 
4. Ποιο είναι το background σου; Με τι είχες ασχοληθεί εσύ πριν ασχοληθείς με την ωρολογοποιία;
Μέσω της σχολής Αρχιτεκτονικής τοπίου, όπου αποτελεί και το πρώτο μου πτυχίο, ήρθα σε μεγάλη επαφή με τον σχεδιασμό και συγκεκριμένα τον τρισδιάστατο όπου σήμερα βασίζω τον σχεδιασμό των μοντέλων της Originate. Ωστόσο, η πρώτη μου επαφή με την "φύση" και συνεπώς την ξυλεία που αποδίδουν τα δέντρα, ήταν εξίσου μέσω της σχολής αυτής. Έτσι τα επομενα χρόνια οι γνώσεις αυτές βρήκαν εφαρμογή σε μικρά project όπου κατασκεύαζα γλυπτά και φωτιστικά από θαλασσόξυλα μέχρι που ξεκίνησα σεμινάρια ωρολογοποιίας από χόμπι και άρχισα να πειραματίζομαι σχεδιάζοντας τα δικά μου μοντέλα ρολογιών.
 
 
 
5. Ποια είναι τα σημεία υπεροχής ενός ρολογιού Originate Mykonos σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι τα ξύλινα ρολόγια;
Η έρευνά μας όλη και ο σχεδιασμός μας έχει βασικό γνώμονα την αντοχή και (την ποιότητα) , μιας και σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε το όνομά μας με ένα ξύλινο ρολόι το οποίο θα κρατάει για χρόνια.
Από εκεί και πέρα η πρόκληση ήταν να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια σειρά ρολογιών τα οποία θα εκπροσωπούν την καλαισθησία αλλά και την αντοχή στον χρόνο, πάντα με την κατάλληλη περιποίηση μιας και πρόκειται για ζωντανό οργανισμό.
Άρα θα έλεγα πως τα σημεία υπεροχής μας είναι ξεκάθαρα η αντοχή, η ποιότητα των υλικών και ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε την έννοια του ξύλινου ρολογιού.
 
6. Ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο σχόλιο που έχεις ακούσει για τα Originate Mykonos.
Το καλύτερο και αναπάντεχα συχνό σχόλιο, είναι η φράση πολλών πελατών μας "δεν φοράω ρολόι, αλλά αυτό θα το φορέσω". Το χειρότερο, το οποίο μάλιστα προήλθε και απ΄τον οικογενιακό κύκλο, είναι "μεταλλικό δεν θα ήταν πιο ωραίο;"...
 
 
7. Περίγραψε μου με 3 λέξεις το DNA των Originate Mykonos.
Χειροποίητο, διαχρονικό, μινιμαλιστικό.
 
8. Δουλεύετε με άριστη αισθητική το instagram account (www.instagram.com/originatemykonos) Πως πιστεύεις ότι σας έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής;
Θα έλεγα πως κάνουμε τα πρώτα αναγνωριστικά μας βήματα στον χώρο των social media. Παρόλα αυτά μας εξέπληξε η απήχηση που έχουν τα ρολόγια μας, συγκεκριμένα στον κόσμο του instagram, μιας και από τους πρώτους κιόλας followers προέκυψαν προτάσεις συνεργασίας όπως αυτές από 2 καταστήματα σε Ντουμπάι και Βαρκελώνη.
 
 
9. Ποια είναι τα επόμενα βήματα που θέλεις να κατακτήσεις για τα Originate Mykonos;
Άμεσα αυτό που δουλεύουμε είναι να τοποθετηθεί το προϊόν στα κατάλληλα σημεία ώστε να έχει πρόσβαση σε αυτό ο κόσμος στον οποίο απευθύνεται και για τον οποίο σχεδιάστηκε. Όσο για το προσεχές μέλλον, έχουμε στα σκαριά κάτι πολύ πρωτότυπο για τα δεδομένα του ξύλινου ρολογιού.
 
Πηγή : http://provocateur.gr

to synoro blog

ΣτΕ: Δεν ανήκει η χρήση των παραλιών στους δήμους


Το ΣτΕ «παίρνει πίσω» το δικαίωμα των δήμων για απλή χρήση του αιγιαλού και των παραλιών σύμφωνα με την απόφαση που έχει στα χέρια του το Flashnews.gr
Προβληματισμό για το τι θα ισχύσει ως προς τη διαχείριση των παραλιών από τους δήμους και τι καθυστερήσεις ενδεχομένως να επιφέρει αυτή η απόφαση σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, προκαλεί η απόφαση του ΣτΕ, ειδικά στην Κρήτη που οι παραλίες είναι μέρος της «βιομηχανίας του τουρισμού» της.
Σύμφωνα με την απόφαση που έχει στα χέρια του το Flashnews.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι είναι άκυρη η συλλήβδην παραχώρηση, προς τους πρωτοβάθμιους Ο.Τ.Α., του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών της χώρας που ευρίσκονται εντός των ορίων της διοικητικής τους περιφέρειας.
Όπως αναφέρει η αρμοδιότητα παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας ανήκει και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από κοινού με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
Ως εκ τούτου ακυρώνει την πρότερη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών, ως προς το κομμάτι της παραχώρησης στους δήμους του δικαιώματος απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλιάς με το αιτιολογικό ότι αφενός, δεν προβαίνει σε εξατομικευμένη παραχώρηση αυτών προς το Δήμο, αλλά παραχωρεί συλλήβδην το σύνολο των αιγιαλών και παραλιών της χώρας που ευρίσκονται εντός των ορίων της διοικητικής περιφέρειας όλων των ΟΤΑ α΄ βαθμού, και, αφετέρου, διότι εξεδόθη χωρίς τη σύμπραξη του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόφαση που ακυρώνεται όριζε την απευθείας παραχώριση στους ΟΤΑ με το οριζόμενο αντάλλαγμα, το δικαίωμα της απλής χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής τους περιφέρειας.
Το δικαίωμα αυτό μπορούσε να μεταβιβαστεί ολικά ή μερικά από κάθε Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε υφιστάμενη δημοτική ανώνυμη εταιρία, ενώ ενεκρινόταν η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος απλής χρήσης από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού προς τρίτους, με σύναψη σύμβασης μίσθωσης, έναντι ανταλλάγματος.
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο της Σαντορίνης

 Καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ

Ο ένας μετά τον άλλο οι γιατροί αποχωρούν από το νοσοκομείο που εγκανιάστηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο - Τουλάχιστον 7 αεροδιακομιδές ασθενών την εβδομάδα από τη Σαντορίνη προς άλλες μονάδες υγείας

Φυλλορροεί το προσωπικό του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης που εγκαινίασε με δόξα και τιμές η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσία και του Πρωθυπουργού τον περασμένο Ιούλιο.

Οι παραιτήσεις των ιατρών  που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις από την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ) βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και τα κενά καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς οι οποίοι εφημερεύουν παράνομα καθώς δεν υπάρχει σύμβαση μεταξύ ΑΕΜΥ ΑΕ και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Παράλληλα, οι αεροδιακομιδές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον 7 την εβδομάδα, από τη Σαντορίνη προς άλλες μονάδες υγείας.

 
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) είναι πολύ δύσκολη τόσο για το ελάχιστο προσωπικό όσο και για τους ασθενείς που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας και περίθαλψη τριτοβάθμιου νοσοκομείου.

«Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης όχι μόνο δεν στελεχώνεται, αλλά και οι τελευταίοι Ιατροί είναι έτοιμοι να κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Παραιτούνται οι Ιατροί ο ένας μετά τον άλλον. Απηύδησαν. Γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κατηγορούμενοι για τραγικά συμβάντα, χωρίς να φταίνε» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.


Στην Παθολογική Κλινική (12 κλινών) του Νοσοκομείου Σαντορίνης, που καθημερινά κατά μέσο όρο νοσηλεύει δέκα ασθενείς, εργάζονται μόνο δύο Ιατροί του ΕΣΥ που προέρχονται από το Κέντρο Υγείας, ένας Παθολόγος Διευθυντής ΕΣΥ και ένας Γενικός Ιατρός Διευθυντής ΕΣΥ.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο παραιτήθηκε ένας Γενικός Ιατρός προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας. Από την ΑΕΜΥ ΑΕ δεν διορίσθηκε κανένας Παθολόγος στο Νοσοκομείο. Παράλληλα, εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Αγροτικοί Ιατροί παράνομα καθότι δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΑΕΜΥ ΑΕ και 2ης ΥΠΕ για κάλυψη του Νοσοκομείου με Αγροτικούς Ιατρούς. Ποιος θα την πληρώσει σε περίπτωση τραγικού συμβάντος;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΩΡΛ, οφθαλμίατρο ενώ οι δύο οδοντίατροι της ΑΕΜΥ Α.Ε. «κάθονται» 8 μήνες γιατί το Νοσοκομείο δεν έχει οδοντιατρικά μηχανήματα.

Μονάδα Εμφραγμάτων (6 κλινών) στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί. Στο Νοσοκομείο υπηρετούν δύο Καρδιολόγοι. Ένας προερχόμενος από το Κέντρο Υγείας και ένας με πρόσληψη της ΑΕΜΥ ΑΕ που πρέπει να καλύπτουν τα ΤΕΠ, την εφημερία και τη Μονάδα Εμφραγμάτων. «Γι’ αυτό και δεν υφίσταται, δεν λειτουργεί Μονάδα Εμφραγμάτων για Νοσηλεία και παρακολούθηση των εμφραγματιών. Γίνεται θρομβόλυση και αμέσως αεροδιακομίζονται οι Καρδιοπαθείς. Η τρίτη Καρδιολόγος Επικουρική Ιατρός μετακινημένη από το Θριάσιο Νοσοκομείο, παρότι έκανε χρέη Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας, έφυγε τρέχοντας. Επέστρεψε στο Θριάσιο Νοσοκομείο ως Επικουρική» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στη Χειρουργική Κλινική έχει ήδη παραιτηθεί ένας χειρουργός της ΑΕΜΥ ΑΕ με καταγγελίες ότι δεν θέλει να βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του. Τον Δεκέμβριο 2016 έκανε υπέβαλε άλλος ένας χειρουργός της ΑΕΜΥ Α.Ε. που θα την ενεργοποιήσει 1/3/2017. Παραίτηση είχε υποβάλει αλλά την ανακάλεσε και ο αναισθησιολόγος.

«Οι λόγοι που παραιτούνται είναι απλοί: Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει αιμοδοσία. Δεν διαθέτει Αξονικό Τομογράφο. Διαθέτει ένα Χειρουργικό Τραπέζι για σηπτικά και άσηπτα χειρουργεία» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, δεν λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ενώ στο νοσοκομείο δεν υπάρχει ούτε νεφρολόγος. Οι Σαντορινιοί νεφροπαθείς τελικού σταδίου αναγκάζονται να μετακομίζουν στην Αθήνα, να ταλαιπωρούνται με μεγάλα ταξίδια για αιμοκάθαρση, να χάνουν αιμοκαθάρσεις σε περίπτωση κακοκαιρίας, με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους από τις επιπλοκές της νόσου.

Αεροδιακομιδές

Την περίοδο που λειτουργούσε το Κέντρο Υγείας γινόταν 5-7 αεροδιακομιδές την εβδομάδα. Στους μήνες που λειτουργεί το Νοσοκομείο γίνονται επίσης 7 αεροδιακομιδές κατά μέσο όρο την εβδομάδα. «Οι ασθενείς με μικροατυχήματα αεροδιακομίζονται. Για τα σοβαρά τροχαία, ο Θεός να βάλει το χέρι του. Παράδειγμα την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη) διεκομίσθη Ασθενής με κάταγμα κνήμης από τροχαίο που έγινε την Δευτέρα» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

           

Πληγή αποτελεί και η διαμονή του προσωπικού. «Ο κος Τσίπρας στα εγκαίνια μίλησε για πρόσληψη επαρκούς νέου προσωπικού με υψηλούς μισθούς και κίνητρα. Οι Ιατροί της ΑΕΜΥ Α.Ε. διαμένουν σε σπίτια που παραχωρήθηκαν ή παίρνουν επίδομα στέγης από το ίδρυμα Νομικού. 25 Νοσηλευτές συνεχίζουν να μένουν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε με 800 ευρώ το μήνα που παίρνουν από την ΑΕΜΥ Α.Ε. να νοικιάσουν σπίτια; Το ύψος των ενοικίων στη Σαντορίνη ξεπερνάει το μισθό τους» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Πηγή : http://www.protothema.gr

to synoro blog

Έξοδος από την ΟΝΕ για νέα οικονομική πολιτική

Στις 19 Φεβρουαρίου η Καθημερινή δημοσίευσε παρέμβαση δεκατεσσάρων Ελλήνων πανεπιστημιακών οικονομολόγων, με τίτλο: «Το Grexit παραμένει καταστροφικό για την Ελλάδα». Ο τόνος τους ήταν αυστηρός, αλλά η πληροφόρησή τους για τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς μάλλον ανύπαρκτη. Παρ’ όλα αυτά, μας διαβεβαίωσαν ότι οι καταστροφές που θα συμβούν, αν η χώρα φύγει από την ΟΝΕ, θα είναι απερίγραπτες. Είναι όντως έτσι;

Από το ελληνικό οικονομικό τμήμα του ΕΔΕΚΟΠ:
Ιωάννης Θεοδοσίου (University of Aberdeen)
Κώστας Λαπαβίτσας (School of Oriental and African Studies, University of London)
Θεόδωρος Μαριόλης (Πάντειο Πανεπιστήμιο)
Στέργιος Σκαπέρδας (University of California, Irvine)

Το άρθρο των 14 οικονομολόγων στην «Καθημερινή» εδώ

Η ουσία της παρέμβασης των δεκατεσσάρων έγκειται στην αντιμετώπιση της οξείας κρίσης της ελληνικής οικονομίας εντός Ευρωζώνης: «Χρειαζόμαστε έξοδο από αυτή τη μαύρη τρύπα [της ατέλειωτης λιτότητας]. Αυτό απαιτεί αλλαγή πλεύσης και μεταρρυθμίσεις μέσα στο ευρώ, όχι Grexit. Εκτός ευρώ και χωρίς την πίεση των θεσμών, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν ποτέ.»

Οι «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», οι οποίες «είναι απαραίτητες ανεξάρτητα από το τι νόμισμα θα έχουμε», έχουν ως εξής: «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα στο μέτωπο των επενδύσεων, η ιδιωτικοποίηση τομέων της οικονομίας όπου το κράτος απέτυχε […] η εφαρμογή των νόμων και [η] απονομή της δικαιοσύνης».

Ξαφνιάζει η βαθιά και ταυτόχρονη πίστη και στο ευρώ και στη νεοφιλελεύθερη «μεταρρυθμιστική» πανάκεια. Γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι, όπως ο Μίλτον Φρίντμαν, ο Άλαν Γουόλτερς, ο Μάρτιν Φέλντσταϊν, έχουν ασκήσει καταλυτική κριτική στην ΟΝΕ, ήδη από τη δεκαετία του 1990. Δεν συμφωνούμε με τη γενικότερη προσέγγισή τους, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα αποδείχθηκαν προφητικοί.

Η παρέμβαση των δεκατεσσάρων επικεντρώνεται αποκλειστικά στην πλευρά της προσφοράς της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη περισσότερο, θεωρούν ότι η πατρίδα τους είναι ανίκανη να προχωρήσει μόνη της στις απαιτούμενες, κατά τους ίδιους, «μεταρρυθμίσεις». Χρειάζεται η εποπτεία των ξένων και το θεσμικό πλαίσιο της ΟΝΕ.

Οι «μεταρρυθμίσεις» που προτείνουν δεν είναι πειστικές. Η βαθύτερη αδυναμία της παρέμβασής τους όμως, είναι ότι οι προτάσεις οικονομικής πολιτικής δεν πρέπει να αναλύονται μόνο με όρους προσφοράς, αλλά και ζήτησης. Ο Μάρσαλ τόνιζε ότι «το ψαλίδι κόβει μόνο και με τις δύο λεπίδες». Δεν είχε άδικο.

Τα αίτια κατάρρευσης της ανταγωνιστικότητας


Το κεντρικό επιχείρημα όσων προτείνουν έξοδο από την ΟΝΕ είναι απλό. Κατά την περίοδο 1980-2000, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ονομαστικής διολίσθησης της δραχμής ήταν ως προς το δολάριο ΗΠΑ περίπου 10%, ως προς το γερμανικό μάρκο επίσης 10%, ως προς την ιταλική λιρέτα 6% και, τέλος, ως προς το ECU 8%. Αυτοί οι ρυθμοί δεν απέκλιναν πολύ από τους αντίστοιχους διαφορικούς ρυθμούς πληθωρισμού της ελληνικής οικονομίας. Άρα η διεθνής ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας (σε όρους πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας) παρέμενε μέσα σε στενά όρια διακύμανσης.

Κατά την περίοδο 2002-2008, όταν η διολίσθηση έγινε αδύνατη, η ετήσια απόκλιση του ονομαστικού μοναδιαίου κόστους εργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία ήταν της τάξης του 2,5%. Αντίστοιχη – και λίγο μεγαλύτερη – ήταν και η απόκλιση του πληθωρισμού. Ο κύριος λόγος είναι πλέον γενικά αποδεκτός: οι παγωμένοι ονομαστικοί μισθοί στη Γερμανία. Ταυτόχρονα, ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανατίμησης του ευρώ ως προς το δολάριο ήταν 7%.

Πώς θα ήταν δυνατόν να μην αποσταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, όταν εμφάνισε τέτοιο τεράστιο κενό ανταγωνιστικότητας ως προς τη Γερμανία εντός ΟΝΕ, και όταν χρησιμοποιούσε ένα νόμισμα πιο «σκληρό» και από το δολάριο; Ας μην ψάχνουν οι δεκατέσσερις να βρουν την απάντηση στην εξέλιξη της παραγωγικότητας της εργασίας: στην Ελλάδα αυξήθηκε ταχύτερα από ό,τι στη Γερμανία. Αλλά η κίνηση των τιμών εξουδετέρωσε αυτό το πλεονέκτημα κι έτσι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ξεπέρασε το 15% του ΑΕΠ το 2008. Η τεράστια διόγκωση του δημόσιου και του εξωτερικού χρέους την ίδια περίοδο ήταν αποτέλεσμα της κατάρρευσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, και όχι η αιτία της κρίσης.

Η σημασία της ζήτησης και οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις


Μετά το 2010, η εκτόξευση της ανεργίας, η δραματική συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής, η έλλειψη δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας, οφείλονται εν πολλοίς στη συντριβή της ζήτησης στα πλαίσια της «διάσωσης». Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι η πατρίδα μας έχει χίλια στραβά, τα οποία επιθυμούμε να διορθωθούν. Όμως, 1.100.000 ανέργους δεν είχε ποτέ, ούτε ποτέ έδιωξε εκατοντάδες χιλιάδων άριστα εκπαιδευμένους νέους στο εξωτερικό.

Η καταστροφή ήταν το τίμημα όχι μόνο της συμμετοχής αλλά και της πεισματικής παραμονής μας στο ευρώ. Στις συνθήκες αυτές είναι εντελώς παράλογο να ζητάμε από τον ελληνικό λαό ακόμα περισσότερες θυσίες στο όνομα γενικόλογων «μεταρρυθμίσεων» στην πλευρά της προσφοράς. Λάθος στόχος, λάθος μείγμα πολιτικής, λάθος κατεύθυνση. Οι δεκατέσσερις παρακάμπτουν την «κάμηλο», αλλά θέτουν στο κβαντικό μικροσκόπιο τον «κώνωπα».

Η δική μας πρόταση, η οποία εκτίθεται αναλυτικά σε πρόσφατη μελέτη του ΕΔΕΚΟΠ, ξεκινάει από αυτές τις αναλυτικές διαπιστώσεις και προτείνει άλλη πορεία για τη χώρα. Η ανατομή της ελληνικής οικονομίας όντως καταδεικνύει θεμελιώδεις δομικές ανισορροπίες στην πλευρά της προσφοράς. Ο τομέας της βιομηχανίας είναι έντονα εξαρτημένος από τις εισαγωγές. Ο τομέας των υπηρεσιών, αλλά και της αγροτικής παραγωγής, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, αλλά κυρίως την ενεργό ζήτηση. Επομένως, απαιτείται ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα στοχεύει αρχικά στην αξιοποίηση των υφιστάμενων θετικών δυνατοτήτων προκειμένου να επιτύχει, τελικά, τη διόρθωση των αρνητικών πλευρών.

Η Ελλάδα χρειάζεται εσπευσμένα τόνωση της ζήτησης για τη γρήγορη μείωση της ανεργίας. Αυτό απλώς δεν γίνεται εντός ΟΝΕ. Η έξοδος έχει ακριβώς αυτή τη σημασία. Θα επιτρέψει ανάκτηση κυριαρχίας στη νομισματική πολιτική και νέους βαθμούς ελευθερίας στη δημοσιονομική πολιτική. Η υποτίμηση θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα και θα μεταβάλλει θετικά το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Στη βάση αυτή η χώρα θα μπορέσει να υιοθετήσει βιομηχανική και αγροτική πολιτική με στοχευμένη τομεακή και κλαδική σύνθεση. Απαραίτητο στοιχείο είναι η εξυγίανση του ουσιαστικά χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος σε νέα, δημόσια βάση.

Αυτές είναι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και φυσικά περιλαμβάνουν μεταρρύθμιση και της Δημόσιας Διοίκησης. Μόνοι μας πρέπει να τις κάνουμε. Κανείς άλλος δεν πρόκειται να τις κάνει για μας, ούτε και να μας εποπτεύσει μεγαλόθυμα.

Η έξοδος από την ΟΝΕ είναι ένας αναγκαίος, αλλά όχι ικανός, όρος για να διαρρήξει η χώρα τον καταστροφικό κύκλο στον οποίο έχει εγκλωβιστεί. Δεν είναι απλή διαδικασία και σίγουρα δεν είναι εύκολη. Είναι όμως απολύτως εφικτή και μπορεί να γίνει με ομαλότητα, αν υπάρξει τεχνική προετοιμασία, κοινωνική συσπείρωση και αποφασιστικότητα.

Το ΕΔΕΚΟΠ κατέθεσε το περίγραμμα ενός προγράμματος εξόδου. Οι δεκατέσσερις θα πρόσφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες αν εξέταζαν το θέμα με επιστημονικούς όρους. Το ζήτημα δεν πρόκειται να φύγει από το προσκήνιο το επόμενο διάστημα. Εμείς ήδη καταθέσαμε επεξεργασμένες προτάσεις, ενώ έπονται άλλες. Επιζητούμε τον εμπεριστατωμένο αντίλογο.
Πηγή : https://www.thepressproject.g

to synoro blog

Καθαρίζει τα «κλεισμένα» μονοπάτια της Κιμώλου η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες».

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» προγραμματίζει τη διοργάνωση δράσης για τη συντήρηση υφιστάμενων και καθαρισμό «κλεισμένων» μονοπατιών. Η δράση αυτή θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις – τετραήμερα, ένα την Πρωτομαγιά (28 Απριλίου - 2 Μαΐου) και ένα του Αγίου Πνεύματος (2 Ιουνίου -6 Ιουνίου).
Για την υλοποίησή της, εκτός από τη βοήθεια των Κιμωλιατών, ζητήσαμε και τη συνδρομή ορειβατών οι οποίοι έχουν σχετική εμπειρία. Ο αριθμός των ορειβατών θα ανέρχεται σε 10 άτομα ανά τετραήμερο.
Με δεδομένο ότι η προσφορά των ορειβατών (εργασία) θα είναι εθελοντική, εμείς θα αναλάβουμε την κάλυψη του κόστους μετακίνησης, διαμονής και διατροφής. Καλούμε δε, για την ευγενική συνδρομή σε αυτή τη δράση, το Δήμο Κιμώλου, τους επαγγελματίες, φορείς και ιδιώτες.
Παρακαλούμε λοιπόν όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν είτε με τη διάθεση δωματίων είτε με προσφορές στη σίτιση και τις μετακινήσεις είτε με οποιαδήποτε άλλη παροχή η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου. Με σκοπό την έγκαιρη και άρτια οργάνωση επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο στο τηλέφωνο 6944665645 ή στο email: kimolistes@outlook.com.
Θα χαρούμε να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθεια αυτή για το νησί μας.
Πηγή : http://mileikanea.gr

to synoro blog

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας την Παρασκευή 3/3 με θέματα για Μήλο, Σίφνο, Κίμωλο.

Με 33 θέματα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί με τηλεδιάσκεψη, στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού & φωτεινών σηματοδοτών Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Ρόδου» έτους 2017.  
2. Έγκριση όρων δημοπράτησης του έργου: «Συντηρήσεις – επισκευές σχολικών κτιρίων Δήμου Τήλου».
3. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση οδού από Εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου έως είσοδο Αρχαγγέλου».
4. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας του έργου: «Διαμόρφωση – ασφαλτόστρωση οδού προς νέο Δημοτικό σχολείο Παστίδας στη Δ.Ε. Πεταλουδών».
5. Έγκριση 1ου πρακτικού δημοπρασίας (στάδιο ανάδειξης Προσωρινού Αναδόχου) του μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων του Δήμου Κιμώλου».
6. Έγκριση 1ου πρακτικού δημοπρασίας (στάδιο ανάδειξης Προσωρινού Αναδόχου) πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων του Δήμου Σίφνου».
7. Έγκριση 1ου πρακτικού δημοπρασίας (στάδιο ανάδειξης Προσωρινού Αναδόχου) πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων του Δήμου Φολεγάνδρου».
8. Έγκριση 1ου πρακτικού δημοπρασίας (στάδιο ανάδειξης Προσωρινού Αναδόχου) πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων του Δήμου Κύθνου».
9. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων του Δήμου Ανάφης».
10. Έγκριση χορήγησης 3η παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Φαρμακονησίου».
11. Έγκριση χορήγησης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κέντρο Νοτιοπελαγίτικης Οινογαστρονομίας».
12. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου: «Κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, τοποθετήσεις ανακλαστήρων οδοστρώματος κλπ για τα νησιά της Π.Ε. Δωδεκανήσου».  
13. Έγκριση των όρων διακήρυξης διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού στο πλαίσιο της πράξης: «Αποκεντρωμένης προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015 - 2016 – Υποέργο 3 : Είδη τροφίμων», Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
14. Έγκριση όρων δημοπράτησης πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης των ΠΕ Κυκλάδων για το έτος 2017 και ορισμός μελών επιτροπής.
15. Λήψη απόφασης επί του διαγωνισμού για την ‘’Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος με σύστημα φόρτωσης απορριμματοδεκτών τύπου αλυσίδας και ενός απορριματοδέκτη τύπου συμπίεσης».
16. Έγκριση για την μεταφορά ποσών του ΕΤΠΑ σε εταίρους (Έλληνες και Κύπριους) για το έργο ΕΝΕΡΓΕΙΝ από τραπεζικό λογαριασμό της ΠΝΑΙ (ν. Δωδ/σου) (15η αίτηση πληρωμής).
17. Έγκριση πρακτικού ένστασης για τον διαγωνισμό προμήθειας: α) Η/Υ, εκτυπωτών κλπ β) Λογισμικού γ) Ειδικού λογισμικού για κινητή μονάδα ΚΤΕΟ, Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
18. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ενός ΙΧ αυτοκινήτου στον Δήμο Μήλου.
19. Έγκριση ανάληψης πολυετούς υποχρεώσεων έργων, Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
20. Έγκριση ανεξόφλητων δαπανών – έργων του οικονομικού έτους 2016 στο οικονομικό έτος 2017, Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
21. Έγκριση και δέσμευση ποσών για δαπάνες - έργα έτους 2017 Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
22. Έγκριση και δέσμευση ποσών για δαπάνες έτους 2017 Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
23. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
24. Έγκριση διαφόρων δαπανών – διάθεσης πιστώσεων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
25. Έγκριση Δαπανών - Δράσεων Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
26. Έγκριση Δαπανών - Δράσεων Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
27. Έγκριση Δαπανών - Δράσεων του τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
28. Έγκριση Δαπανών - Δράσεων του τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.
29. Έγκριση Δαπανών - Δράσεων του τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.
30. Ορθή Επανάληψη αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής - Τροποποιήσεις - Ανακλήσεις, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
31. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ. Περιφερειάρχη.
32. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών.
33. Εγκρίσεις μετακινήσεων κ.κ. Περιφερειακών Συμβούλων.
Πηγή : http://mileikanea.gr/

to synoro blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...