2 Ιαν 2018

Καλά Ταξίδια Καλές Θάλασσες Πολλά ευχαριστώ στο Αρτεμις και τους ανθρώπους του.

Σύμφωνα με το Σιφνεικο blog http://kaipoutheos.blogspot.gr Ανήμερα Πρωτοχρονιάς του 2018 Λίγα ήταν τα ποστάλια που ταξίδεψαν  στο Αιγαίο. Ένα από αυτά τα πλοία είναι το δικό μας το «Άρτεμις»
Με καπετάνιους τον καπετάν-Στελιο Περιστερακη και τον καπεταν-Γιάννη Σιγάλα το «Άρτεμις» αναχώρησε στις επτά το πρωΐ από τη Σύρα για Κέα-Κύθνο-Λαύριο. 

Από το Λαύριο αναχώρησε στις τρείς το μεσημέρι για Κέα-Κύθνο-Σύρα. Και στις 20:45 θα βάλει πλώρη από τη Σύρα για Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο.

Το «Άρτεμις» θα κάνει σήμερα ποδαρικό σε αρκετά λιμάνια του Αιγαίου. Στο λιμάνι θα το υποδέχονται κάτοικοι των νησιών με γλυκά, δώρα και πολλές ευχές.

 Για τους ναυτικούς του, όμως, το φορτίο είναι βαρύ. Μακριά από τις οικογένειές τους να παλεύουν με τα κύματα του Αιγαίου νύχτα-μέρα. Το «Άρτεμις» είναι ο μικρός, ή καλύτερα, ο μεγάλος Ήρωας των Κυκλάδων. 

Και οι ναυτικοί του οι πραγματικοί καλοί Σαμαρείτες των Κυκλάδων.Προσφορά και αυταπάρνηση. 

Ένα βαπόρι που ταξιδεύει ασταμάτητα. Ένα βαπόρι που παλεύει συνεχώς κόντρα στους καιρούς και τις δυσκολίες των αλίμενων λιμανιών. Ένα βαπόρι-σχολείο για ναυτικούς και ανθρώπους. 

 Στην Σύρο απόψε αναμένεται να γίνει μία εκδήλωση λόγω του οτι θα κανει ποδαρικό στο νησί. Για λίγο οι κάμερες θα λάμψουν πάνω στο πλοίο και τους ναυτικούς του. Και μετά από λίγο τα φώτα θα σβήσουν και το πλοίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του για Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο. 

Στη Μήλο θα φτάσουμε μετά τις δύο τα ξημερώματα.Στις επτά το πρωΐ της Τρίτης θα αναχωρήσει από τη Μήλο για Κίμωλο-Σίφνο-Σέριφο-Σύρα. Και στη μία το μεσημέρι της Τρίτης θα αναχωρήσει από τη Σύρα για Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Κίμωλο-Μήλο. 

Στη Μήλο θα φτάσει κάπου μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Και στις επτά το πρωΐ της Τετάρτης το «Άρτεμις» θα αναχωρήσει από τη Μήλο για τη Σύρα περνώντας πάλι από Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο.

Αυτά τα λίγα για το «Άρτεμις». Καλή Χρονιά 



Με χαρά και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε Σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο πλοίο "ΑΡΤΕΜΙΣ" το οποίο μάλιστα έκανε και "ποδαρικό" στο λιμάνι της Ερμούπολης, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

 Όπως παραδοσιακά γίνεται, οι δύο πλοίαρχοι κ. Στυλιανός Περιστεράκης και κ. Ιωάννης Σιγάλας, συγκέντρωσαν το πλήρωμα στο σαλόνι του πλοίου για την κοπή της πίτας. 

Στο σύντομο λόγο που εκφώνησε ο ένας εκ των δύο πλοιάρχων κ. Περιστεράκης, ευχήθηκε μια χρονιά γεμάτη με ελπίδα, όνειρα και προσδοκίες καθώς και προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες. 

 Παράλληλα συνέστησε προκοπή, συνέπεια και υπευθυνότητα στην σκληρή δουλειά που έχουν κληθεί να κάνουν, ενώ έστειλε και το μήνυμα του προτρέποντας να μην επιτραπεί σε κανέναν να αποκλείει, να μειώνει και να περιθωριοποιεί την καταξιωμένη, μέσα από αιώνες ελληνική ναυτοσύνη.

 Καλά Ταξίδια Καλές Θάλασσες Πολλά ευχαριστω στο πλοίο και τους ανθρώπους του.

Πηγή : http://kaipoutheos.blogspot.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...