2 Φεβ 2020

Σέριφος ..Αυτοψία στα δημόσια κτίρια και τις δεξαμενές νερού παρουσία Δημάρχου, Αντιδημάρχου Οικονομικών & πολιτικού μηχανικού..


Αυτοψία πραγματοποιείται στα δημόσια κτίρια, παρουσία Δημάρχου, Αντιδημάρχου Οικονομικών & πολιτικού μηχανικού, για ένταξη τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Νεότερα προσεχώς.

Το θέμα  των κτιριακών υποδομών σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Πάρθηκαν αποφάσεις ομόφωνες από το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο για παρεμβάσεις με σκοπό την συντήρηση των κτιρίων. Δυστυχώς 5 χρόνια μετά τα σχολικά κτίρια είναι σε άθλια και ντροπιαστική κατάσταση τόσο αυτά που ήταν ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όσο και αυτά που έχει αναλάβει η περιφέρεια

.Άμεσα τα κτίρια που στεγάζουν γυμνάσιο-Λύκειο και Δημοτικό πρέπει να  αποκατασταθούν οι ζημιές και να προστεθεί η αίθουσα που είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 10 χρόνια.

 Πρέπει να γίνει  αναβάθμιση των εγκαταστάσεων θέρμανσης στα σχολικά κτίρια. επίσης να εξετάσετε  την δυνατότητα δημιουργίας παιδικού σταθμού.
Αυτοψίας συνέχεια, παρουσία Δημάρχου, Αντιδημάρχου Οικονομικών & πολιτικού μηχανικού, στη δεξαμενή της Γαλανής. Σέριφος δεν είναι μόνο η Χώρα και το Λιβάδι. Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού λαμβάνουμε σχετική μέριμνα. Νεότερα προσεχώς..

Βασική υποχρέωση του Δήμου είναι να παρέχει νερό σε επάρκεια και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση με συνεχή παρακολούθηση. 

Το νησί σήμερα έχει ανάγκη από 250.000 κυβικά μέτρα νερού ετησίως. Μέσα στην επόμενη πενταετία, με την ανάπτυξη που θα υπάρξει στο νησί οι ανάγκες ύδρευσης θα φτάσουν τις 400.000 κυβικά μέτρα, για όλους τους οικισμούς του νησιού.

 Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των αναγκών τις χρειαζόμαστε στην περιοχή Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με βάσει αυτά τα στοιχεία πρέπει σχεδιάζουμε,: 

 Εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του φράγματος και αυτό σημαίνει ότι η «διαρροή» του φράγματος θα είναι μόνο εκείνη που είναι αναγκαία για περιβαλλοντικούς λόγους. 

Εγκατάσταση διυλιστηρίου για την εκμετάλλευση του φράγματος προς τα δίκτυα ύδρευσης του νησιού, μέσω ενδιάμεσης δεξαμενής.

 Μελέτη και κατασκευή 2 τουλάχιστον δεξαμενών αποθήκευσης στην περιοχή Λιβάδι, Λιβαδάκια, Χώρα.

 Η αναβάθμιση των βανοστασίων που ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι με την έκτακτη επιχορήγηση για τη λειψυδρία να  ολοκληρωθεί σε όλες τις δεξαμενές του νησιού. 

 Να αλλαχθούν  σταδιακά τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης, σε χώρα και Γαλανή και όπου αλλού προκύψει ανάγκη. 

 Να Αυτοματοποιείτε η λειτουργία όλων των αντλιών τροφοδοσίας των δεξαμενών για να αποφεύγονται οι τεράστιες σπατάλες, σε νερό και ηλεκτρική ενέργεια, που υπάρχουν σήμερα. 
 Τα δεκάδες χιλιόμετρα κεντρικών και εσωτερικών αγωγών ύδρευσης που υπάρχουν «πεταμένα» σε όλο το νησί, σταδιακά να  υπογειοποιούνται για να λόγους υγιεινής και προστασίας από φωτιά.

 Να Αξιοποιούνται οι δεξαμενές Σκλαβογιάννη-Παναγιάς.

 Η όποια επέκταση δικτύων ύδρευσης να πραγματοποιείτε πάντα με ευθύνη και δαπάνη του Δήμου. 
 Να Προχωρήσει  η  συντήρηση όλων των αντλιοστασίων ύδρευσης και η επισκευή η αντικατάσταση των δοσομετρικών αντλιών χλωρίωσης πόσιμου νερού. 

 Αξιοποίηση και συντήρηση των διάσπαρτων πηγών και ρεμάτων που υπάρχουν στο νησί σε όφελος των μελισσοκόμων, των λίγων κτηνοτρόφων μας και όσων ασχολούνται με ποτιστικές καλλιέργειες. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...