3 Ιουλ 2023

ΠΕΝΕΝ: Επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια στην Ακτοπλοΐα


"Η χθεσινή καταγγελία της Διοίκησης της ΠΕΑΘΕΝ η οποία αναφέρεται στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» συνιστά μια προειδοποίηση για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στο εργασιακό πεδίο της Ακτοπλοΐας και πώς αυτό επηρεάζει καθοριστικά την ασφάλεια επιβατών, Ναυτεργατών και του ίδιου του πλοίου!

Το αναφερόμενο πλοίο αποτελεί τον «κολοσσό» της Ακτοπλοΐας και η υποστελέχωση του στον τομέα του ξενοδοχειακού προσωπικού (θαλ/λους- επικούρους) αποτελεί πράξη όχι μόνο υπονόμευσης της προβλεπόμενης επάνδρωσης, αλλά εγείρει και σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια του αφού από αυτό κόβονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας δεκάδες Ναυτεργάτες οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα στην διαίρεση του πλοίου σε σωστικά και πυροσβεστικά μέσα!

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και με αυξημένη την επιβατική κίνηση οι εναπομείναντες στην σύνθεση καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών – καθηκόντων της επιστασίας έναντι του επιβατικού κοινού.

Είναι προφανές ότι η μείωση αυτή σε συνδυασμό με τις επιπλέον ελλείψεις που καταγράφονται στην οργανική σύνθεση εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών επιδεινώνουν δραματικά τα εργασιακά δικαιώματα. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τα συνδυαστικά δρομολόγια η κατάσταση γίνεται αφόρητη αλλά και επικίνδυνη για την επιστασία των θαλ/λων.

Φρονούμε ότι δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος για την διαπίστωση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης…

Καλείται το ΥΕΝ και οι Υπηρεσίες του να πράξουν τα δέοντα χωρίς καμία καθυστέρηση.."

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Πηγή : https://pireastime.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...