4 Δεκ 2023

Αντώνης Καρατάσος : Οι επιχειρήσεις να φορολογούνται μόνο για τους μήνες που λειτουργούν τα καταλύματά τους ηχητικο


Αντώνης Καρατάσος : Οι επιχειρήσεις να φορολογούνται μόνο για τους μήνες που λειτουργούν τα καταλύματά τους

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΔΙΑΜΟΝΗ» κ. Αντώνης Καρατάσος, μιλά στην εκπομπή «Αποχρώσεις» του ρ/σ Μεσόγειος Fm 105,4 και στον δημ/φο Λάμπρο Δεμερτζή για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά τα καταλύματα και υπογραμμίζει ότι οι επιχειρηματίες δεν μπορεί να φορολογούνται για τους μήνες που τα καταλύματά τους δεν λειτουργούν και πως πρέπει να υπολογίζονται μόνο οι πραγματικοί μήνες λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η Συνομοσπονδία κατέθεσε στη δημόσια διαβούλευση τις απόψεις και προτάσεις της και τονίζει πως είναι αντίθετη με το συγκεκριμένο μέτρο «Ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος», μια άδικη αντισυνταγματική μέθοδος φορολόγησης με μέτρα οριζόντια και αυθαίρετα.

Ζητά από την πολιτεία να επανέλθει η δυνατότητα δήλωσης «Αδράνειας επιχείρησης» ώστε να υπολογίζονται οι πραγματικές μέρες ή οι μήνες λειτουργίας των εποχικών ατομικών επιχειρήσεων, τόσο για τα τεκμήρια, όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών/επιχειρηματιών.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ :

 
Πηγή : https://www.kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...