10 Μαΐ 2024

«Να μαθαίνω γράμματα»Τοιχογραφία στήν Λάρισα εμπνευσμένη από δύο φωτογραφίες στην Σέριφο και στην Κάρπαθο

Robert Mc Cabe – στη Σέριφο1971

Μία μεγάλη τοιχογραφία για το ελληνικό σχολείο, υπό τον τίτλο «Να μαθαίνω γράμματα» (διαστάσεων 19Χ10μ.), φιλοτέχνησε ο κ. Γιάννης Πέτρου στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.

H φωτό του Κωνσταντίνου Μάνου στην Όλυμπο Καρπάθου-1964
Ο Γ. Πέτρου εμπνεόμενος από δύο διάσημες φωτογραφίες που απεικονίζουν σχολικές αίθουσες (του Κωνσταντίνου Μάνου στον Όλυμπο Καρπάθου το 1964 και του Robert Mc Cabe στα Κύθηρα – ή στη Σέριφο – το 1971), ο καλλιτέχνης «Korax» δημιούργησε ένα μνημειώδες τοπόσημο για τη Λάρισα, που εξυμνεί το ελληνικό σχολείο, τον μόχθο και τον αγώνα για προκοπή των μαθητών αλλά και των δασκάλων που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν.


Τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ν. Ράπτου εδρεύουν στη Λάρισα, και δεν έχουν καμία σχέση με τη Σέριφο…. Όμως σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 και ώρα 12 το μεσημέρι, στο προαύλιο των Εκπαιδευτηρίων, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της μεγάλης τοιχογραφίας «Να μαθαίνω γράμματα» (διαστάσεων 19×10μ.) που καλλιτέχνησε ο κ. Γιάννης Πέτρου.


Εμπνεόμενος από δύο διάσημες φωτογραφίες που απεικονίζουν σχολικές αίθουσες (την ασπρόμαυρη του Κωνσταντίνου Μάνου στον Όλυμπο Καρπάθου το 1964 και την έγχρωμη του Robert Mc Cabe στα Κύθηρα – ή στη Σέριφο – το 1971), 

«Να μαθαίνω γράμματα» (διαστάσεων 19Χ10μ.), φιλοτέχνησε ο κ. Γιάννης Πέτρου στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου.


Πηγή : Πηγή www.larissanet.gr

to synoro blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου