4 Ιουλ 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ





Ένα νησί που συνδυάζει τις ωραιότερες παραλίες, την μαγευτικότερη θέα στο Αιγαίο αλλά και από τούς πιο φιλόξενους νησιώτες.


 Λιμάνια

 Το Λιβάδι είναι και το λιμάνι του νησιού. Με βοριάδες κατεβάζει πολύ δυνατές σπιλιάδες από το βουνό. Και το αγκυροβόλιο είναι αρκετά δύσκολο. Αν δεν βρείτε θέση στη νότια πλευρά του ντόκου, καλύτερα να μείνετε αρόδου. Το κράτημα της άγκυρας δεν είναι πολύ καλό. Μπορείτε να ανεφοδιαστείτε με νερό και καύσιμα.



 Διασκέδαση 

Αφού ασφαλίσετε το σκάφος μπορείτε να πάτε επάνω στη χώρα, όπου η θέα είναι μαγευτική. Για τους γενναίους υπάρχει το παλιό μονοπάτι, για τους υπόλοιπους το λεωφορείο. Τα ταξί είναι δυσεύρετα, ειδικά τον Αύγουστο. Για καλό φαγητό στη χώρα υπάρχει ο Πέτρος. Στην επιστροφή για το Λιβάδι υπάρχει το Αλώνι με πολύ καλό φαγητό, ντόπια κρέατα και μαγευτική θέα σε όλο το λιμάνι τού νησιού. Τέλος, αν θέλετε φρέσκο ψάρι θα πάτε στην ταβέρνα της Καλής που είναι κάτω στην παραλία. Ο άντρας της ο Οδυσσέας είναι και ο ψαράς που προμηθεύει την ταβέρνα με φρέσκο ψάρι. Τέλος, για ένα (ή και περισσότερα) χωνευτικά ποτάκια μπορείτε να πάτε στο μπαράκι του Δημήτρη, στο Καρνάγιο και στο Yacht Club

 Αρόδου 

 Ο Αγ. Σώστης είναι λίγο πιο βόρεια από την βραχονησίδα Βους. Απαγκιάζει από το Βοριά, και αν είστε τυχεροί μπορείτε να δέσετε στο ντοκάκι. Χρειάζεται προσοχή στα αβαθή, επειδή μπορεί να βρει το πηδάλιο. 

 Η Ψιλή Αμμος είναι λίγο βορειότερα από τον Αγ. Σώστη. Έχει μαγευτικά νερά, και το ταβερνάκι πάνω στην παραλία είναι ιδανικό για μεσημεριανό μεζέ και ουζάκι. Με δυνατό αέρα έχει swell. 

Ο Κουταλάς είναι ο μεγαλύτερος όρμος του νησιού. Έχει τρεις παραλίες, το Γάνεμα, τη Βαγιά και την ομώνυμη παραλία, τον Κουταλά. Το Γάνεμα και η Βαγιά προφέρονται για μπάνιο, ενώ στην παραλία του Κουταλά υπάρχει η ταβέρνα του Μουστάκια με πολύ καλό φαγητό και φρέσκο ψάρι. 




http://giannisserfanto.blogspot.gr/

5 σχόλια:

  1. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥhttp://giannisserfanto.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mpourdes
    o theos na se fylaei apo tin serifo kai to kololimani tis
    me tipota min afisete skafos mono toy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ελεγα οτι σκιπερ δεν ειμαι ουτε καπετανιος βλέποντας απλώς τα πλοια που πηγαινοέρχονται στο λιμανι οτι σαν λιμανι λειτουργει τώρα ο καθένας ανα λογα τις γνωσεις του και τις εμπειρίες απο την θάλασσα μπορει να λέει τις απόψεις του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...