5 Ιουλ 2012

ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΤΕ;


ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΤΕ;

 Έχω την ιδιαιτερότητα να ανήκω σε οικογένεια μεταναστών, παλινοστούντων - προσφύγων και αλλοδαπών μαζί! Ο προπάππος μετανάστευσε από το Πήλιο, στην Αλεξάνδρεια. Την Ελληνική, και ταυτόχρονα πολυπολιτισμική Αλεξάνδρεια. Ο παππούς μου, αλλά και ο πατέρας μου γεννήθηκαν εκεί. Τρείς γεννεές Αλεξανδρινών. Παρ όλα αυτά, Αιγυπτιακή υπηκοοότητα δεν πήραν ούτε και απαίτησαν ποτέ. Οι παρέες τους Έλληνες κατά ένα ποσοστό. 

Άλλοι τόσοι ήταν από διάφορες άλλες χωρες, εθνότητες και θρησκείες. Υπήρχαν δύο μαγικές λέξεις που τους ένωναν σαν ψηφίδες μωσαϊκού: Σεβασμός και αξιοπρέπεια και προς την χωρα που ζουν και προς τον διπλανό. Αυτό ακριβώς που λείπει σήμερα από τους περισσότερους που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα σε ένα περιβάλλον έκπτωσης ηθών και ιδανικών.

 Δεν είναι εύκολο να καταπιείς πως αυτός που φιλοξενείς σε μισεί (το διαπιστώσαμε και στο euro 2004). Μετά έγινε η αναγκαστική φυγή από την Αίγυπτο του 1957. Ξεβράκωτος σχεδον ο πατέρας μου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αλεξάνδρεια ακολουθώντας την μοίρα των Κωνσταντινοπολιτών, των Σμυρναίων, των Μικρασιατών και των Ποντίων. 

Μέχρι τοτε ήταν μετανάστης. Τώρα έγινε και πρόσφυγας, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον κατά πολύ κατώτερο από αυτό που άφησε. Άφησε τον πολιτισμό για να επιστρέψει στην ημιμάθεια. Γνώρισε και την μητέρα μου που ήταν Ελλαδίτισα-Πελοποννήσια και έτσι μπορώ να έχω πλήρη εικόνα αυτής της χώρας στην οποία γεννήθηκα και εγώ και στην οποία αισθάνομαι μονίμως ξένος.

 Ίσως γι αυτό να παντρεύτηκα και εγω αλλοδαπή, και να ολοκληρωθεί πλήρως μέσα μου η τετραλογία: Γηγενής - Μετανάστης - Πρόσφυγας - Αλλοδαπός



Πόσο τοις εκατόν Έλληνας είμαι λοιπόν; Και ακόμα περισσότερο πόσο τοις εκατόν Eλληνες είναι τα παιδιά μου με αλλοδαπή μητέρα; 

Ακούω εκτιμήσεις: 

 50%-50% 

75%-25% 

100%-0% 

 Λάθος κύριοι. Γι ακόμα μια φορά οι στατιστικές παραπλανούν. Το άθροισμα της εθνικότητας του ανθρώπου με δυο πατρίδες δεν δίνει 100%. Είμαι και 5% Αιγύπτιος και 100% Έλληνας και 30% Φινλανδός (αφού παντρεύτηκα Φινλανδή). Τα παιδιά μου δεν ειναι 50% Έλληνες και 50% Φινλανδοί. Είναι 100% Έλληνες και 100% Φινλανδοί. 

Εντάξει, υπερβάλλω. 100% Φινλανδοι δεν ειναι γιατι δεν ζουν στην Φινλανδία, δεν πίνουν σαν το σφουγγάρι, δεν είναι αντικοινωνικοί και καταπιεσμένοι ή καταθλιπτικοί. Ούτε 100% Έλληνες είμαστε. 

 Δεν σπρώχνουμε στις ουρές και δεν προσπαθούμε να κλέψουμε την σειρά του άλλου.
 Δεν κτίσαμε αυθαίρετο και δεν γραφτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ το '81 για να βολευτούμε οικογενειακώς. 
Δεν ζούμε κάνοντας κομπίνες και όταν οδηγούμε δεν παίρνουμε την σειρά των άλλων στα φανάρια. 
Δεν καπνίζουμε φυσώντας τον καπνό στην μούρη των άλλων και μάλιστα εκεί που απαγορεύεται. 
Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας στο δρόμο και δεν ακούμε μουσική στη διαπασών. 
Δεν διορισθήκαμε στο δημόσιο με ρουσφέτι και δεν μας αρέσει να βασανίζουμε σαδιστικά τον πολίτη σε ένα χαρτοβασίλειο. 
Δεν κάνουμε κοπάνες από την δουλειά μας και δεν κοιτάμε πως να ρίξουμε τους συνεργάτες μας. Ευτυχώς όχι! 
ΔΕΝ είμαστε 100% Έλληνες. Αλλά αυτό το ποσοστό που μας λείπει σας το χαρίζω. Και εαν είναι κάτι που αντιδρώ είναι ακριβώς αυτό:

 Η "ελληνοποίηση" των αλλοδαπών. Γιατί οι περισσότεροι δεν ζητούν να ελληνοποιηθούν για τους λόγους που είμαι περήφανος που είμαι ΚΑΙ Έλληνας. Αλλά για τους λόγους που ντρέπομαι! Από άθλιους καιροσκόπους, απατεώνες, βολεμένους, μαφιόζους και μαυραγορίτες η χώρα αυτή έχει υπερπαραγωγή. Δεν χρειαζόμαστε και εισαγόμενους.

 Γιατί αυτοί που γεννήθηκαν κατά το πνεύμα Έλληνες, και ας είναι και μαύροι από τη Σιέρρα Λεόνε, και Μουσουλμάνοι από το Ιράκ, και Αλβανοί από το Ελμπασαν, και Ουκρανοί από το Λβοβ, και ας μην έχουν κανέναν Έλληνα γονέα και ας μην μιλούν καλά τα Ελληνικά, δεν διεκδικούν, ούτε απαιτούν από αυτή την χώρα. Απλά συνυπάρχουν και δοξάζουν το Θεό που ξεκίνησαν μια νέα ζωή. 

Οι άλλοι, αυτοί που εγκλιματίστηκαν πλήρως στην νοοτροπία της απαίτησης, της διεκδίκησης και της κομπίνας, εκείνοι είναι που διεκδικούν "δικαιώματα" για να μπορούν την επόμενη ημέρα να γραφτούν σε κάποιο κόμμα. Ίσα δικαιώματα έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν σε αυτή τη χώρα ούτε καν για τους πολίτες της.




Το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει κανείς είναι το δικαίωμα στο ρουσφέτι και στην κομπίνα. (Ρωτήστε στην πιάτσα ανένταχτους Αφρικανούς για τους πατρόνους της Αφρικανικής κοινότητας που εμφανίζονται τελευταίως στα ΜΜΕ και θα καταλάβετε τι εννοώ). Άλλο είναι να πουλάς λαθραία CD σαν αλλοδαπός με τον φόβο της απέλασης και άλλο σαν Έλληνας πολίτης. Αν μπορούσα πάντως να γίνω βασιλιάς για μια μέρα, θα είχα απελάσει την μισή χώρα. 

Και σας διαβεβαιώ πως οι μισοί θα ήταν Ελλαδίτες πάππου προς πάππον. Μήπως είναι ψέματα πως οι καλύτεροι Έλληνες είναι αυτοί που μπολιάστηκαν με ξένη νοοτροπία στο εξωτερικό, στην Αμερική, τον Καναδά, την Γερμανία, την Αυστραλία, και οι καλύτεροι αλλοδαποί είναι αυτοί που μπολιάστηκαν με το Ελληνικό πνεύμα. 

Οι δε χειρότεροι όλων είναι εκείνοι που αυτοαποκαλούνται Έλληνες 100% και αυτοί που χωρίς καν να είναι, προσπαθούν να τους μιμηθούν. Και πολύ χοντροκομένα μάλιστα. Διότι για παράδειγμα, υπάρχει τίποτα χειρότερο και πιό επικίνδυνο γι' αυτή την χώρα από τον 100% Αλβαναρά που επιδιώκει να υποδυθεί τον Έλληνα πολίτη ενώ στην πραγματικότητα τον μισεί; You mi 
http://theoprovlitos.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...