15 Μαρ 2013

ΒΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ


Χωρίς πρόζα κύλησε η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, την Παρασκευή στο Gagarin. Ελάχιστα μίλησε με τον κόσμο, ούτε καλησπέρα δεν είπε. Γιατί, άραγε; Κάτι θα του έφταιγε προφανώς.

Ο χώρος ίσως που δεν του ταίριαζε, το όχι και τόσο πολυπληθές κοινό (δεν πρέπει να μάζεψε περισσότερα από500-600 άτομα όλα κι όλα), κάτι άλλο μήπως; 


Έχω την υποψία πως (του) έφταιγαν τα τραγούδια. Δυστυχώς ο κ. Σαββόπουλος αναγκάζεται να ερμηνεύει κομμάτια που δεν τον αντιπροσωπεύουν πια. Βιώνει μία… κόλαση ο τραγουδοποιός, λέει τραγούδια στα οποία υποχρεώνεται να αλλάξει ακόμα και τους στίχους ώστε να τους φέρει στα τωρινά,ιδεολογικά, μέτρα του.

Τον «χαφιέ» (από την εμβληματική Παράγκα) τον έκανε… «μπαχαλάκη» (αυτός του φταίει πρωτίστως, ο μπαχαλάκης;) και βγαίνει μετά στα ραδιόφωνα, τον «Αθήνα 9.84», να θεωρεί θετικό το γεγονός «ότι υπάρχει μια τρικομματική κυβέρνηση, η οποία δημιουργεί ελπίδα και προσδοκία». Τραγουδάει για τα «παιδιά με τα μαύρα ρούχα», αλλά αυτά τον «φτύνουν» πλέον.


Τον λυπάσαι τον καλλιτέχνη. Όχι επειδή δεν αποδεικνύεται ισοϋψής με το έργο του (αυτό το γνωρίζουμε χρόνια τώρα), αλλά επειδή έχει στερεύσει η έμπνευσή του εμποδίζοντάς τον έτσι να γράψει καινούργια τραγούδια που θα τον αντιπροσωπεύουν πολιτικά.

Και να μπορεί να τα πει με χαρά.

Ειδάλλως θα παραμείνει στο… «τιρλαντά». Ήταν μία κακή συναυλία, μία κάκιστη συναυλία. Δεν θα τη θυμόμαστε στο μέλλον.


Στη συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» ο κ. Σαββόπουλος αναφέρθηκε και στην κρίση. Υπογράμμισε λοιπόν ότι τη βιώνει μεβαθύτατη θλίψη, προσθέτοντας όμως ότι έχει και ένα θετικό, το ότι «σε κάνει να σκεφτείς, σε βοηθάει να παραμερίσεις τις ψευδαισθήσεις σου». Συμφωνώ. Αν διαθέτεις οικονομική άνεση διακρίνεις τα θετικά της οικονομικής κρίσης.

Αν τη βιώνεις βέβαια ο ίδιος στο πετσί σου, δεν σου μένει μυαλό για να τη φιλοσοφήσεις. Έχεις την ατυχία αυτή…

Πηγή :e-tetradio.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...