5 Μαΐ 2014

Τι δήλωναν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι πρίν 4 χρόνια

Τον Θεόδωρο Γ. Χρυσολωρά ανακήρυξε ως  υποψήφιο Δήμαρχο Σερίφου η Λαϊκή Συσπείρωση Σερίφου όπως μετονομάστηκε η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Σερίφου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού. Η πρόταση έγινε από τον απερχόμενο επικεφαλής της παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Αντωνάκη και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους.

Ο Θεόδωρος Χρυσολωράς αμέσως μετά την ανακήρυξή του πήρε τον λόγο και μεταξύ άλλων είπε:

 Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Από το 1975 μέχρι σήμερα παρακολουθώ και συμμετέχω συστηματικά στα κοινά του νησιού και ταυτόχρονα ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό και την πολιτική. Στην διάρκεια που ασχολούμαι με τα κοινά του νησιού γνώρισα σημαντικούς πατριώτες οι περισσότεροι από τους οποίους δεν βρίσκονται σήμερα στην ζωή και οι οποίοι μου «δίδαξαν» την αγάπη για τον «βράχο» όπως συνήθιζαν να λένε την Σέριφο.

Στην πολιτική και συνδικαλιστική μου καριέρα γνώρισα επίσης σημαντικούς «δασκάλους» οι οποίοι μου δίδαξαν ότι, ο πλούτος που παράγεται είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων.

Μου έμαθαν έτσι ότι αξίζει τον κόπο να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των ανθρώπων που δουλεύουν και παράγουν. Ταυτόχρονα μου δίδαξαν ότι αξίζει να παλεύεις για την δημιουργία μιας κοινωνίας που ο πλούτος που παράγεται θα πηγαίνει εξ ολοκλήρου σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στους κάθε λογής κηφήνες της κοινωνίας.

Με τις αξίες της αγάπης και της προσφοράς για την Σέριφο, τα δικαιώματα των εργαζομένων και των επαγγελματιών έχω γαλουχηθεί με αυτές θα πορευθώ. Οφείλω να ομολογήσω ότι η ανακήρυξή μου ως υποψηφίου Δημάρχου Σερίφου είναι για μένα τιμητική και σας ευχαριστώ όλους για αυτό.   Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτισσες,

Οι φετινές Δημοτικές εκλογές,  έναντι των προηγουμένων θα έχουν εντονότερο πολιτικό χαρακτήρα, εξαιτίας ορισμένων, βασικών ιδιαιτεροτήτων.που όλοι γνωρίζουμε .

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

 Πολλές φορές στην διάρκεια προεκλογικών περιόδων ασκείται από τους υποψηφίους μια μηδενιστική κριτική στην απερχόμενη Δημοτική αρχή, ότι τίποτα απολύτως δεν έκανε. Εμείς δεν μηδενίζουμε για ότι έχει γίνει στο νησί διαχρονικά, αφού έργα έγιναν και μάλιστα σημαντικά. Η δικιά μας κριτική στρέφεται κυρίως στο ποια ανάπτυξη, ποιες ανάγκες και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν διαχρονικά στο νησί.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα τοπικά προβλήματα είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής που ακολουθείται στα πλαίσια των Ευρωσυμφωνιών. Το αναπτυξιακό μοντέλο που ακολουθήθηκε 40 χρόνια τώρα για την Σέριφο είναι η μονομερής και μονόπλευρη τουριστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την ερημοποίηση των 2/3 του νησιού, την εξαφάνιση του πρωτογενή τομέα και την οικολογική καταστροφή του νησιού.

Η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί ορισμένους στόχους και συμφέροντα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο νησί. Είναι γεγονός ότι την τελευταία οκταετία και στα μικρά, τοπικά έργα, υπήρξε υστέρηση, αλλά και η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου δεν είναι ικανοποιητική.

Οι «πλουσιοπάροχες» προεκλογικές υποσχέσεις, της απερχόμενης Δημοτικής αρχής έμειναν στα χαρτιά. Για την κατάσταση στον Δήμο και τα έργα θα τοποθετηθούμε όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση που έχουμε ζητήσει. 

 Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ «ΚΑΘΑΡΗ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ
Θεόδωρος Γ. Χρυσολωρά

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Είναι αλήθεια ότι η Σέριφος είναι ένα από τα όμορφα, απαράμιλλου φυσικού κάλους, κυκλαδίτικα νησιά, που δεν έχει αναπτυχθεί και δεν έχει οργανωθεί όσο θα μπορούσε. Έχει τεράστια περιθώρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να βουλιάξει σαν μια δεύτερη Μύκονο. Το νησί πρέπει να βρει τη δική του κατεύθυνση, τον δικό του προορισμό. 

Χρειάζεται έργα και κυρίως οικονομική ανάπτυξη για να κρατήσει καταρχήν τον κόσμο του και να προσελκύσει κι άλλο πληθυσμό καθώς και επισκέπτες. Ακούγονται και γράφονται πολλά (κυρίως σε κάποιες σελίδες του facebook), για την προηγούμενη ή και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Κρίσεις και επικρίσεις με μόνο κριτήριο τις φανφάρες και τον εντυπωσιασμό.

 Όσοι μιλούν για ενότητα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να αναρωτηθούν τι έκαναν για αυτή την ενότητα τα προηγούμενα χρόνια. Χρόνια τώρα ακούω για ενότητα προκειμένου το νησί να πάει μπροστά, αλλά η ενότητα τελικά παραμένει μόνο στους τίτλους των συνδυασμών και στα λόγια των προεκλογικών εκστρατειών.

 Ακόμα και η παράταξη στην οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αργότερα ως αντιδήμαρχος και σήμερα ως Δήμαρχος, αντικαταστάτης της απερχόμενης Δημάρχου, είχε στον τίτλο της την ενότητα, μια ενότητα που κράτησε όσο κρατά στη μνήμη μας και το όνομα ενός συνδυασμού.

 Οι περισσότεροι από εμάς στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας, είμαστε νέοι άνθρωποι, που είδαμε ότι η ενότητα για την ενότητα δεν παράγει αποτέλεσμα, δεν αλλάζει νοοτροπίες και δεν βοηθά τη Σέριφο. Αποφασίσαμε λοιπόν, με πείσμα, να αγωνιστούμε για το αποτέλεσμα και το προϊόν αυτής της ενότητας, που δεν είναι άλλο από τη «Σέριφο του Μέλλοντος». 

Στο συνδυασμό μας, θεωρούμε την ενότητα δεδομένη γιατί δεν έχουμε προηγούμενες διαφορές, ούτε ατομιστικά συμφέροντα, δεν έχουμε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις κι ας είμαστε οπαδοί διαφορετικών κομμάτων, δεν έχουμε κομματικούς ανταγωνισμούς γιατί συμμετέχουμε ως ανεξάρτητα άτομα κι όχι ως ταμπέλες των κομμάτων μας. Είμαστε μια ομάδα φτιαγμένη για να καλύψουμε γνωστικά κάθε πτυχή της νέας δημοτικής αρχής με τα δεδομένα του Καλλικράτη. 

Πιστεύουμε στην ενότητα και την αλληλεγγύη, πιστεύουμε στην συνεργασία και την δημοκρατικότητα, πιστεύουμε στην ειλικρίνεια και την εντιμότητα και θέλουμε να παλέψουμε για μια βιώσιμη, σύγχρονη και αναπτυσσόμενη Σέριφο.

 Με τιμή, Αντώνης Αντωνάκης Υποψήφιος Δήμαρχος Σερίφου 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...