13 Ιουν 2014

«Πρώτα χρεoκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα»

12/6/2014
Αγαπητέ Πιτσιρίκο, μετά την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου να βάλει στον …πάγο την πριν από μόλις δύο εβδομάδες απόφασή του για την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών, θυμήθηκα μια φράση που είχα διαβάσει σε κάποιο παλιότερο άρθρο σου και μου είχε προξενήσει βαθιά εντύπωση «Πρώτα χρεoκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα» και την έβαλα στον γκούγκλη μαζί με το «Πιτσιρίκος» για να βρω τo συγκεκριμένο post.

Έμεινα έκπληκτη από την πληθώρα των άρθρων σου, μερικά γραμμένα μάλιστα προ τετραετίας , στην αρχή της κρίσης, στα οποία επαναλαμβάνεις αυτή τη φράση, μια φράση-κλειδί, όπως αποδεικνύεται τελικά από την εξέλιξη των γεγονότων και τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι σ΄αυτά.
Ενα κλειδί που μου ξεκλειδώνει τις απαντήσεις στις όποιες απορίες μου είχαν απομείνει, στους ενδοιασμούς μου,τις αμφιταλαντεύσεις μου και τις αμφιβολίες μου για το πώς φτάσαμε τελικά σ΄αυτό το σημερινό χάλι της βαθιάς παρακμής.
Αυτή η τραγική διαπίστωση μπορεί να με λυπεί βαθύτατα απ’ τη μια, αλλά, απ΄την άλλη. με κάποιο τρόπο με λυτρώνει.
Γιατί καταλαβαίνω ότι τώρα, εδώ, σ΄αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, πιάσαμε οριστικά πάτο.
Και μπορεί εκεί κάτω, φίλε Πιτσιρίκο, να μείνουμε ακόμα για αρκετά χρόνια, αλλά είμαι σίγουρη πως θα ‘ρθει η στιγμή που θα θελήσουμε να σηκωθούμε απ τον πνιγηρό πάτο και ν’ ανεβούμε λίγο ψηλότερα. Για ν΄αναπνεύσουμε….
Πηγή : http://pitsirikos.net/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...