9 Οκτ 2014

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Βήμα βήμα η διαδικασία

Μετά από πολλές συζητήσεις και ταλαιπωρίες, ανοίγει επιτέλους σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των φοιτητών που θέλουν να μετεγγραφούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η πλατφόρμα θα "κλείσει" στις 17 Οκτωβρίου.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν οι φοιτητές είναι να πάρουν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έναν κωδικό ασφαλείας. Για να τον αποκτήσουν πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους την αστυνομική τους ατυτότητα.

Με αυτό τον κωδικό ασφαλείας θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση. Μπαίνοντας στην πλατφόρμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό ασφαλείας.

Δικαιούχοι είναι:

- Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων,
- Οι τρίτεκνοι και τα τέκνα τρίτεκνων,
- Οι πρωτοετείς φοιτητές των οποίων ο αδελφός ή η αδελφή είναι ενεργός/η στον πρώτο κύκλο σπουδών,
- Οι ορφανοί από τον ένα ή και από τους δύο γονείς
- Τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα,
- Με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%,
- Τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας και πολύδυμα τέκνα, εφόσον συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ίδιο έτος.

ΔΕΝ δικαιούνται μετεγγραφής όσοι πέρασαν με το 10%, δηλαδή δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία.
newsit.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...