9 Οκτ 2014

Ξεκίνησε το Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας...video....

Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου σε ζωντανή σύνδεση με τις αίθουσες του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη και Τήνος με θέμα: «Η Μελισσοκομία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα».

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, του Ιδρύματος Eva Crane και του Μελισσοκομικού Ινστιτούτου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Μία εξαιρετική διοργάνωση, η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους δράσης, για ένα από τους σημαντικότερους κλάδους του πρωτογενή τομέα. Ήδη από την πρώτη μέρα η αίθουσα του επιμελητηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη αποδεικνύοντας και την δυναμική του Διεθνές Συμποσίου Μελισσοκομίας.

Ένα σημαντικό γεγονός καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά περισσότεροι από 30 ειδικοί σε θέματα ιστορικά και πρακτικά της μελισσοκομίας, από το εξωτερικό και την Ελλάδα και θα παρουσιάσουν τις προσεχείς μέρες ιστορικά ευρήματα και φυσικά θα μοιραστούν εμπειρίες αλλά και συμβουλές για το μέλλον της μελισσοκομίας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός ,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, ο Richard Jones ο Πρόεδρος του Eva Crane Trust και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Έρευνας ΕΛΓΟ “Δήμητρα” Α. Παπαδόπουλος.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου θα παρουσιαστεί επιπλέον το πρότυπο Δίκτυο Aegean Cuisine και οι προγραμματισμένες δράσεις του Δικτύου για τη στήριξη και προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικά παραγόμενων προϊόντων της περιοχής.

Η συμμετοχή στο Συμπόσιο είναι ΔΩΡΕΑΝ ενώ υπάρχει διερμηνεία αγγλικά – ελληνικά (αμφίδρομη διερμηνεία μόνο για την Σύρο).



Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...