13 Μαρ 2015

Στην Κύθνο το 1982 το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ
Στην Κύθνο το 1982 το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης
Στο νησί της Κύθνου εγκαταστάθηκε το 1982 το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης. Το αποτέλεσαν πέντε ανεμογεννήτριες των 20 Κιλοβάτ η καθεμία. Το πάρκο αναβαθμίστηκε το 1990 και οι ανεμογεννήτριες αντικαταστάθηκαν από άλλες 5 με ισχύ 33 Κιλοβάτ η κάθε μία. Αυτές λειτουργούν σήμερα με σημαντικά προβλήματα, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ανταλλακτικά και η αποδιδόμενη ισχύς τους δεν ξεπερνά τα 165 Κιλοβάτ.
Ωστόσο η μεγαλύτερη απογοήτευση για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας στο νησί προήλθε από τη μεγαλύτερη σε ισχύ ανεμογεννήτρια των 500 Κιλοβάτ, η οποία εγκαταστάθηκε το 1994 και είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες όταν μάλιστα κοντά της εγκαταστάθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα 100 Κιλοβάτ.
Για αρκετά χρόνια η ανεμογεννήτρια κατάφερνε να κλείνει τον ντιζελοσταθμό του νησιού και ο ηλεκτρισμός που χρειαζόταν εξασφαλιζόταν από αυτήν. Σήμερα όπως διαπιστώνουν οι ντόπιοι αλλά και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας έχει εγκαταλειφθεί κάθε σοβαρή προσπάθεια και το αιολικό πάρκο της Κύθνου καλύπτει ένα ελάχιστο ποσοστό σε παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια που φθάνει μόλις και κατά καιρούς στο 5%....νομίζω πρέπει να τα θυμόμαστε μπας και ξυπνήσουμε κάποτε…..
ΔΝΛ
Πηγή : https://www.facebook.com/TaThermia/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...