13 Μαρ 2015

Ποσό 297.000 ευρώ στις Κυκλάδες για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ποσό που αγγίζει τις 300.000 ευρώ, αποφάσισε να διαθέσει για την τρέχουσα διετία  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους των Κυκλάδων προκειμένου να γίνει καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλα τα νησιά της περιοχής.

Η προγραμματική σύμβαση που δημοσιεύθηκε χθες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προβλέπει με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο την διαδικασία που θα ακολουθηθεί καθώς επίσης και το ποσό που προβλέπεται για κάθε νησί των Κυκλάδων ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τους ΟΤΑ των Κυκλάδων, αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί η συνεργασία των ΟΤΑ Νομού Κυκλάδων με τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την αντιμετώπιση προβλημάτων όχλησης και μόλυνσης προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Νομού.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τους ΟΤΑ του Νομού Κυκλάδων, λόγω της ιδιαίτερης γνώσης των περιοχών που χρήζουν εφαρμογής στα όρια της χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Π.Δ.Ε. και είναι εγγεγραμμένο στην ΣΑΕΠ567, με το ποσό των διακοσίων ενενήντα επτά χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα οκτώ ευρώ (297.888,00), για τα έτη 2015 και 2016. Αναμενόμενα οφέλη από τη συνεργασία στα πλαίσια της παρούσης σύμβασης:
Α) Πληρέστερη εφαρμογή λόγω της εγγύτητας με τους χώρους
Β) Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα
Γ) Διεύρυνση της έκτασης της εφαρμογής εάν επιλεγεί η εκτέλεση του προγράμματος με αυτεπιστασία και επίσης εάν αυξηθεί η χρηματοδότηση από πόρους των ΟΤΑ.
Δ) Ταχύτερη και επίκαιρη εφαρμογή, άρα μείωση πληθυσμών και εστιών.

Η έναρξη υλοποίησης του προγράμματος είναι άμεση και ακολούθως η εφαρμογή κατανέμεται σε επαναλήψεις ανά 25-30 ημέρες, ανάλογα με τις συνθήκες, όπως αναφέρεται και στην Τεχνική Έκθεση της Δ/νσης Δημ. Υγείας.

Κύριος του έργου, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αναθέτουσα Αρχή είναι οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού της ΠΕ Κυκλάδων, Προϊσταμένη Αρχή είναι τα Δημοτικά Συμβούλια των ΟΤΑ, Διευθύνουσα –Επιβλέπουσα Υπηρεσία είναι οι αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές Διενέργειας και Παραλαβής του Έργου Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τα λοιπά αποφαινόμενα και γνωμοδοτούντα όργανα, ενεργούν αναλόγως των αρμοδιοτήτων τους, όπως αυτές προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία και όπως αυτή συμπληρωθεί ή/και τροποποιηθεί με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος του αρθ. 186, περ. VII.α. του Ν. 3852/2010. Η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος – όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση- είναι σηµαντικό να αρχίζει το µήνα Μάρτιο ώστε να µην διαφύγει ο πρώτος ενήλικος πληθυσµός οπότε θα δημιουργηθούν νέες εστίες οι οποίες θα συµβάλλουν στο να δημιουργηθεί έξαρση του πληθυσμού σε ευνοϊκότερες συνθήκες όπως π.χ. τους θερινούς µήνες.

Η δαπάνη για την εφαρμογή του έργου θα βαρύνει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προϋπολογίζεται στο ποσό των 128.400,00 ευρώ ανά έτος, πλέον Φ.Π.Α 16% (148.944,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) ήτοι συνολικό ποσό δαπάνης για τα έτη 2015 και 2016 είναι 297.888,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 “Πρόγραμμα – Καλλικράτης” Μεταξύ του «ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» και της «Περιφέρειας Ν. Αιγαίου » του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών ετών 2015- 2016» Ερμούπολη, 26-02-2015.



Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...