11 Μαΐ 2015

10 ανατροπές για το Ασφαλιστικό

Δέκα «καυτά» θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα του Ασφαλιστικού στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών........
Το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στις πρόωρες συντάξεις παραμένουν στο τραπέζι, ενώ οριστική θεωρείται η συμφωνία για ενοποιήσεις Ταμείων, περιορισμό των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες αλλά και τη δημιουργία «κουμπαρά» για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δέκα «καυτά» θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα του Ασφαλιστικού, με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των δανειστών να μην έχουν ακόμα βρει κοινό πεδίο όσον αφορά τις συντάξεις. Αυτό παραμένει και το μεγάλο «αγκάθι», ενώ στο τραπέζι βρίσκονται προς διαπραγμάτευση το εύρος αλλά και το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών στις πρόωρες συντάξεις.

Τρεις παρεμβάσεις έχουν κλείσει: οι ενοποιήσεις των Ταμείων, ο περιορισμός των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και η δημιουργία «κουμπαρά» για το ασφαλιστικό σύστημα. Φόρμουλα για να αρθεί το αδιέξοδο προωθείται στο θέμα της 13ης σύνταξης, η οποία θα δοθεί ως επίδομα σε όσους παίρνουν έως 500 ευρώ.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...