4 Σεπ 2015

Συνέδριο Περιβαλλοντικής Αγωγής για την Θάλασσα με τον Pierre-Yves Cousteau

28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2015 – Το 3ο Συνέδριο EMSEA (European Marine Science Educators Association) διοργανώνεται φέτος από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου Κρήτης CRETAquarium, από τις 28 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2015.
Το EMSEA είναι ένας Ευρωπαϊκός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει μια πλατφόρμα με στόχο την προώθηση της περιβαλλοντικής αγωγής, εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Έπειτα από δύο επιτυχημένα συνέδρια στην Αγγλία και την Σουηδία, είναι η πρώτη φορά που το EMSEA έρχεται στην Μεσόγειο με σκοπό να αναπτύξει καινούριες δραστηριότητες και συνεργασίες και να ενισχύσει το εκπαιδευτικό δίκτυο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμένο στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα εκπαιδευτικών δράσεων και μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα σχολεία, αλλά και στις μελλοντικές δράσεις που μπορούν να οργανωθούν από εδώ και πέρα έτσι ώστε να μάθουν τα  παιδιά για την αλληλεπίδραση τους με την θάλασσα και τον ωκεανό (Ocean Literacy).
Με συμμετέχοντες από την Αμερική, τη Βραζιλία, την Ασία και την Ευρώπη το συνέδριο ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 12.30 μμ. Την έναρξη θα κάνει ο διάσημος δύτης Pierre-Yves Cousteau ενώ διακεκριμένοι καλεσμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα  Έρευνας και Τεχνολογίας θα μιλήσουν για το πως μπορούμε να συνεργαστούμε με κοινό σκοπό την περιβαλλοντική αγωγή και εκπαίδευση για το θαλάσσιο περιβάλλον.
Οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου, όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή σας, τον τόπο και χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου και τις εκδρομές που έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες.
Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών,  κα Μάρθα Παπαθανασίου (mpapath@hcmr.gr), + 30 2291076383 και CRETAquarium, κα Ελένη Πιπεράκη (secretary@cretaquarium.gr), + 30 2810 337880
Πηγή : http://www.ellinikigeorgia.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...