5 Μαρ 2016

Προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων για παιδιά και ενήλικες και παιδικά εργαστήρια με θέμα τα Κυκλαδικά ειδώλια

Την αγαπημένη του Ερμούπολη επισκέπτεται στις 9 και 10 Μαρτίου 2016 το Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του στην Ελλάδα με τίτλο Animasyros #tour15-16. Ο επιτυχημένος θεσμός του προγράμματος «Σύρος-Πολιτισμός» επιστρέφει στο Θέατρο Απόλλων για μία σειρά εκδηλώσεων με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, του Δήμου Μυκόνου και με τη συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, της Comicdom, και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ερμούπολης.

 Διάχυση του anima πνεύματος σε όλη την Ελλάδα

 Στόχος των περιφερειακών αυτών εκδηλώσεων είναι η διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ στον τομέα του κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς οργανισμούς. Η περιοδεία θα διαρκέσει έως την επόμενη διοργάνωση του Animasyros 9.0 που θα πραγματοποιηθεί στις 21 - 25 Σεπτεμβρίου 2016 στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο και στην Ποσειδωνία της Σύρου. Το διήμερο δράσεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων εντάσσεται στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού. Παράλληλα, με υπερηφάνεια ανακοινώνεται η έναρξη της επίσημης θεσμικής συνεργασίας του animasyros με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ animation στον κόσμο, εκείνο του Annecy (Annecy International Animation Film Festival), γεγονός που κατοχυρώνει τη θέση του στην ελίτ των ευρωπαϊκών φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες animation για παιδιά και ενήλικεςμ ενώ θα πραγματοποιηθούν εφαρμοσμένα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων για παιδιά (σε συνεργασία με το Comicdom) και Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, διοργανώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με τίτλο «Νεολαία σε Κίνηση» (Youth on the Move), στο πλαίσιο του οποίου εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα νεολαίας παρουσιάζουν ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες κινητικότητας και ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Τα Κυκλαδικά ειδώλια ζωντανεύουν 

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Σύρο εγκαινιάζεται με το Παιδικό Εργαστήριο «Το κυκλαδικό ειδώλιο σήμερα», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ – ΜΈΑ Ερμούπολης, την Τετάρτη 9 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Με εκπαιδεύτρια την κ. Αναστασία Δημητρά, τα ειδώλια μεταμορφώνονται σε κινούμενους χαρακτήρες που αφηγούνται ιστορίες. Επιπλέον, αυτά έχουν την τιμητική τους και στο εργαστήριο της κ. Βασιλείας Βαξεβάνη, όπου γίνονται οι πρωταγωνιστές ιστοριών κόμικς. Από 10:00 έως 13:00 τα παιδιά φτιάχνουν χαρακτήρες με αφορμή τα κυκλαδικά ειδώλια, παίζοντας με το σχήμα, τις φόρμες και την έκφραση και στη συνέχεια καθοδηγούνται να φτιάξουν τις δικές του ιστορίες κόμιξ με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες που ήδη έχουν δημιουργήσει. «Νεολαία σε κίνηση» Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 «Νεολαία σε κίνηση» 

που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την πρώτη τους εργασία, έτσι ώστε να αυξηθεί η απασχολησιμότητα των νέων και η πρόσβασή τους στην αγορά εργασία. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων Animasyros Βασίλης Καραμητσάνης, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα -Αργύρης Περουλάκης, η Κατερίνα Σύρρου από το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), η οποία θα αναφερθεί στην "Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων" και η Σταυρούλα Τετραδάκου από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η οποία θα αναπτύξει το θέμα “Euroguidance, Europass, EQF – Ευρωπαϊκά δίκτυα για την διαφάνεια προσόντων, την κινητικότητα και την ανάπτυξη σταδιοδρομίας χωρίς σύνορα”. Επιπλέον, ο Στυλιανός – Μάνος Ανδρεάδης θα παρουσιάσει το «Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες», η Ελένη Φουλιρά, σύμβουλος EURES, θα μιλήσει για την αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον Παναγιώτη Κυριακουλάκο, Υπεύθυνο για το Πρόγραμμα Erasmus Placement, για τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.

 Πρόγραμμα προβολών 

 Στις 20:30 θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες του animasyros 8.0 για ενήλικες. Μεταξύ αυτών: «Ο Αφέντης», «Στο σπίτι μου», «Στα βαθιά νερά», «Δόντια», «Ανανάς καλαμάρι», «Ποδηλασία πίστας», «Ο μπαμπάς μου», «Το φύλλο της λεύκας», «Στο βάθος» και «Η κόλαση ενός θανάσιμου χωρισμού». Στην ενότητα αυτή θα προβληθεί και η Ταινία του Animasyros 8.0 & το Animaniax Timelapse Project, ένα stop motion με πρωταγωνιστές την ομάδα παραγωγής του Animasyros. Τα δύο σεμινάρια του animasyros με θέμα τα Κυκλαδικά ειδώλια συνεχίζονται και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, ενώ στις 17:00 θα προβληθούν στο Θέατρο Απόλλων αγαπημένες ταινίες για παιδιά. Οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ταινίες: «Φυλακισμένος», «Το απόμακρο άγγιγμα», «Λεονάρντο», «Τέλειος φιλοξενούμενος», «Πώς να κάνετε ένα μωρό», «Σχεδόν φτάσαμε», «Λιώνεις απ’ τη ζέστη», «Οι ατυχείς περιπέτειες του Χοντρόσαυρου», «Ο μεγάλος, ο κακός και το κουνέλι», «Ζήτω η πάλη», «Η κυρία και ο βάτραχος» και «Η μεγάλη απόφαση». Το μεγάλο ταξίδι του Animasyros ανά την Ελλάδα συνεχίζεται. Επόμενοι σταθμοί θα ανακοινωθούν σύντομα. Κρατήστε τις animated κεραίες σας συντονισμένες μαζί μας. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...