6 Απρ 2016

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χθές, Τρίτη, 5 Απριλίου, επισκευθηκε τη Σέριφο και αμέσως μετά την ὰφιξή του  επισκεφθηκε τα Σχολεία του νησιού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄  το πρωί Τρίτη, 5 Απριλίουστη Σέριφο  κατά την άφιξή του συναντήθηκε με τον αναχωρούντα από το νησί Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργὠ κ.Τέρενς Κουίκ, με τον οποίο αντήλλαξε ευχές για το Άγιο Πάσχα.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σερίφου, με τους Εκπαιδευτικούς των οποίων αντήλλαξε απόψεις και τους συνεχάρη για το έργο τους, προς δε τους

μαθητές απηύθυνε νουθεσίες και ευχές και τους διένειμε μικρό τευχίδιο για την Ελληνική Σημαία.

Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Μ. Αποδείπνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, στη Χώρα. 
 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β'  προέστη απόψε της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στη Χώρα της Σερίφου,

συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σερίφου, Πρωτοπρ. Ιάκωβο Μητροφάνη, και τον Εφημέριο Κάτω Χώρας, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου,

παρουσία του από το πρωί συνοδεύοντος αυτόν Δημάρχου Σερίφου, κ. Αντωνίου Αντωνάκη, και πλήθους Σεριφίων πιστών,

προς τους οποίους ομίλησε για την προσευχή του Αγίου Εφραίμ "Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου..." και για το ιστορικό της Ακολουθίας του Μ. Αποδείπνου και, αφού τους ευχαρίστησε, ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

Αύριο το πρωί, θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Παναγιά,

 και στη συνεχεια θα επισκεφθεί το Νηπιαγωγείο Σερίφου, το Μέγα Λιβάδι, για να ευχηθεί στους εκεί πιστούς, τη Μονή της Παναγίας της "Ακρωτηριανής" (παλαιού Εορτολογίου). 

 Την Τετάρτη, 6 Απριλίου, το πρωί, θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στο χωριό Παναγιά.

  Το απόγευμα, θα πλεύσει στην Κίμωλο, και το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Μ.Αποδείπνου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Θεοτόκου.
Πηγή : http://www.imsyrou.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...