8 Ιουλ 2016

Ομπάμα: «Καμία δικαιολογία για τις αποτρόπαιες δολοφονίες»

Για τεράστια τραγωδία έκανε λόγο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του αντίδραση στους πυροβολισμούς στο Ντάλας, από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τα γεγονότα», ανέφερε, εκφράζοντας τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στις αστυνομικές αρχές του Ντάλας.  Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις, πρόσθεσε. «Η αστυνομία έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι αστυνομικοί κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
 
«Αυτοί οι αξιωματούχοι επιβολής της τάξης στοχοποιήθηκαν. Μιλώ εκ μέρους κάθε Αμερικανού όταν λέω ότι νιώθουμε φρίκη και στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και στην αστυνομία του Ντάλας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε ότι η πρόσβαση σε αυτόματα όπλα καθιστά τις επιθέσεις όπως αυτή, πιο πιθανές. «Γνωρίζουμε ότι άνθρωποι οπλισμένοι με δυνατά όπλα μπορούν να κάνουν τις επιθέσεις ακόμη πιο αιματηρές και τραγικές. Και τις ημέρες που έρχονται θα πρέπει νααναστοχαστούμε επάνω σε αυτό το ζήτημα, ανάμεσα σε άλλα»
 
«Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν πολλοί ύποπτοι. Θα μάθουμε περισσότερα για τα πιθανά κίνητρά τους, όμως ας είμαστε σαφείς ως προς το ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιου είδους επιθέσεις ή για βία κατά των δυνάμεων ασφαλείας», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
 
«Οποιοσδήποτε εμπλέκεται σε τέτοιες αποτρόπαιες δολοφονίες έχει πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί», πρόσθεσε, για να κλείσει λέγοντας «Ως έθνος, να θυμόμαστε να εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη στους άντρες και στις γυναίκες 'με τα μπλε', όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα»
Πηγή : http://www.thepressproject.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...