11 Σεπ 2016

Λιτό είναι το πλάνο για το νησί της Σερίφου. Θετική συνεργασία και σταδιακές παρεμβάσεις

.
αντιδήμαρχος, Σερίφου Φλώρα Προκοπίου

Δ. Κοσμάς: Πρώτος στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας
Κληθείς να μιλήσει για τον γενικό άξονα βάσει του οποίου αποφασίζει και προωθεί τα έργα του το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, ο πρόεδρος, Δημήτρης Κοσμάς υπήρξε κατηγορηματικός ως προς την προώθηση και κάλυψη αναγκών που σχετίζονται και βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών. “Βασικός σκοπός μας είναι οποιοδήποτε λιμενικό έργο υλοποιείται, να διευκολύνει την ανθρώπινη καθημερινότητα και να δίνει λύσεις στην πράξη. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τη Σύρο, όσο και για την Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο” δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας παράλληλα πως, “το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός έχουν καταρτιστεί έτσι ώστε να “πατούν” σε ρεαλιστική βάση, ούτως ώστε να προωθηθούν όσα έργα μπορούν να υλοποιηθούν”

Σέριφος: Θετική συνεργασία και σταδιακές παρεμβάσεις
Λιτό είναι το πλάνο για το νησί της Σερίφου, με τη σχετική λίστα να αφορά σε επισκευές ηλεκτροφωτισμού και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με το ποσό των 6.800 ευρώ και στη μελέτη χάραξης της χερσαίας ζώνης του λιμένα με το ποσό των 10.000 ευρώ. 

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του νησιού και αντιδήμαρχος, Φλώρα Προκοπίου διατύπωσε την ικανοποίησή της.

 “Είμαστε ικανοποιημένοι από την πλευρά μας κι έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο, κ. Κοσμά και με τα υπόλοιπα μέλη. Είμαστε μία σωστή ομάδα και φροντίζουμε για όλα τα νησιά που έχουμε την ευθύνη. Οι ανάγκες είναι πολλές και προωθούμε όσα έργα μπορούμε στο μέτρο του δυνατού. Αυτή τη στιγμή, προωθείται ο φωτισμός του λιμένα κι ένα τμήμα διαμόρφωσης (τσιμεντρόστρωσης) στο λιμάνι για την τοποθέτηση εξοπλισμού ώστε να δένουν με ασφάλεια τα σκάφη” τόνισε η ίδια, επισημαίνοντας πως “ανάγκες υπάρχουν, όπως και προβλήματα για τα οποία βρίσκουμε σταδιακά λύσεις με συνεννόηση”. 

Ολοκληρώνοντας τον σχολιασμό της, η κ. Προκοπίου θέλησε να υπογραμμίσει πως, σε επόμενο επίπεδο, στόχος από την πλευρά της Σερίφου είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Άψογη η συνεργασία των μελών του ΔΣ”
Δεδομένου ότι προεδρεύει στο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου ο Κύριος Κοσμάς , κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τον σχεδιασμό του Ταμείου που εστιάζει και αφορά τα άλλα τρία νησιά. “Για την Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο, πάντοτε βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους τους και προσπαθούμε με το ίδιο σκεπτικό και με τον ίδιο ζήλο να εργασθούμε γι αυτά. Πράγματι, το ότι δεν μπορούμε να μεταβαίνουμε άμεσα σε αυτά τα νησιά είναι ένα ζήτημα. Παρόλα αυτά όμως, έχουμε τα “μάτια” των συνεργατών μας που μας βοηθούν να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις” σχολίασε ο ίδιος, τονίζοντας ταυτόχρονα πως, “όχι μόνον τα αντιμετωπίζουμε ισότιμα, αλλά προσπαθούμε να διατηρούμε και τις ισορροπίες όπως επιβάλλεται”. 

Αναγνωρίζοντας ωστόσο πως, με φόντο τα πλείστα ανοικτά ζητήματα που την χαρακτηρίζουν, “μπορεί να παίρνει τη μερίδα του λέοντος η Σύρος”, τόνισε παρακάτω πως, “σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αναπάντητες τις ανάγκες των άλλων τριών νησιών, για τα οποία έχουμε μεγάλη ευθύνη”.
Σε επίπεδο συνεργασίας με τα υπόλοιπα αιρετά μέλη, ο πρόεδρος επεσήμανε πως, “είναι άψογη κι εποικοδομητική η συνύπαρξή μας”, υπενθυμίζοντας τέλος κι ως απάντηση σε παράπονα που έχουν εκφρασθεί από μερικά μέλη για το Τεχνικό Πρόγραμμα, πως, “όποτε παρουσιάζονται ανάγκες ή μεγάλα προβλήματα, θα αντιμετωπίζονται καθώς υπάρχει η δυνατότητα αναμόρφωσης του προγράμματός μας”. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, σημείωσε μάλιστα πως, “Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές” εξηγώντας τέλος πως, “το Λιμενικό Ταμείο πηγαίνει μέχρι εκεί που φθάνει το χέρι του, έχοντας βέβαια σχέδιο”.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...