18 Νοε 2016

Η ταβέρνα της κυρίας Μαργαρίτας

Στη Σέριφο,  που μπορείτε να απολαύσετε  πραγματικό ελληνικό σπιτικό φαγητό - σε εξαιρετικές τιμές - θα περπατήσετε  μέχρι το τέλος του παραλιακού δρόμου,στον αυλομωνα  ένα χωμάτινο μονοπάτι που βρέχεται  από τη γαλαζοπράσινη θάλασσα.Στο τέλος του δρόμου υπάρχει μια αλάνα  μια δωδεκάδα κάπως ακατάλληλα,σε ηλικία ξύλινα τραπέζια και καρέκλες διάσπαρτα  μπροστά στην αυλή της ταβέρνας και το  ασβεστωμένο σπίτι η λογική της απλότητας   φωτίζεται από μια σειρά από λαμπτήρες που  κρέμονται ανάμεσα σε δύο πυκνά αρμυρίκια. Η ταβέρνα υπάρχει από το 1983 Η Κυρία  Μαργαρίτα εκτελεί πιστά τις παραγγελίες,του  κάθε μαγειρεμένου πιάτου και εισπράττει  την ικανοποίησή των καλοκαιρινών επισκεπτών  της για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Δικιά της είναι η πρωτότυπη παραδοσιακή  ταβέρνα στο πανέμορφο νησί της Σερίφου . Φώτα φθορισμού  φωτίζουν την ανοιχτή κουζίνα, ρίχνοντας μια απαλή λευκή λάμψη μέσα από το παράθυρο στους τοίχους και πάνω στα τραπέζια έξω. Ο τακτοποιημένος χώρος είναι διακοσμημένος με μερικά ράφια διάφορα μπιχλιμπίδια και τις φωτογραφίες της οικογένειάς της. 

Λίγα λεπτά μετά αφού οι επισκέπτες  επιλέξουν ένα τραπέζι, η Κυρία Μαργαρίτα , ντυμένη ως συνήθως με ένα απλό housedress, και τα γκρίζα μαλλιά της τραβηγμένα με μια σφιχτή αλογοουρά, πλησιάζει σιγά-σιγά προς τα έξω  κουτσαίνοντας ελαφρά

 Κρατάει  ένα μικρό σημειωματάριο και ένα στυλό στα μαλακό και παχύ ζαρωμένο χέρι της, προσφέρει ένα  σχεδόν χωρίς δόντια ακόμα ζεστό χαμόγελο πριν από την εκτέλεση διαβάζει μια λίστα με το τι κρατάει ζεστό στην κουζίνα (όπως και σε όλες τις παραδοσιακές  ταβέρνες, δεν υπάρχει μενού). Μετά τη λήψη παραγγελιών, παίρνει τον  δρόμο της επιστροφής για την προετοιμασία των πλακών μία προς μία, επιλέγοντας από 1 έως και 12 κατσαρόλες, τηγάνια και κατσαρόλες στον πάγκο της και τον φούρνο αερίου με  τέσσερις-καυστήρες.Καθ 'όλη τη νύχτα, οι κατσαρόλες αδειάζουν  και καταλήγουν μαζί με  πιάτα και μαχαιροπίρουνα σε σωρούς για πλύσιμο  στο νεροχύτη. Όλο αυτό το διάστημα, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να εξερευνήσουν την κουζίνα  για να δούν τι έχει αποφασίσει να μαγειρέψει  για την ημέρα.
"Δούλεψα σε μια ταβέρνα στο λιμάνι όταν ήμουν  νεαρή γυναίκα», λέει, «αλλά έμαθα να μαγειρεύω από τη μητέρα μου, που έμαθε από τη γιαγιά μου."Η παραδοσιακή ταβέρνα της , Μαργαρίτας είναι το κατάλληλο μέρος για magirefta, αργά μαγειρεμένα πιάτα που οι Έλληνες ονειρεύονται όταν λαχταρούν μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. τα πιάτα λαχανικών περιλαμβάνουν melitzanes, παχουλές μελιτζάνες αργό ψημένες με ρίγανη, το σκόρδο και τα κρεμμύδια, και γεμιστό, αρωματικό ρύζι γεμιστές ντομάτες και πιπεριές. Εξαιρετικό επίσης αρνί και κοτόπουλο στιφάδο και οι υπέροχοι  κεφτέδες, Τα καλύτερα ελληνικά κεφτεδάκια. Επίσης δημοφιλής είναι μουσακάς της, με τα στρώματα του κρέατος και των  λαχανικών που σκεπάζεται με μια κρεμώδη σάλτσα μπεσαμέλ. ειδικότητά της είναι η ρεβιθάδα, με δενδρολίβανο και Δάφνη ένα από τα ωραιότερα  στις Κυκλάδες."Μου αρέσει γιατί  οι επισκέπτες μου έρχονται για να παρακολουθήσουν πώς μαγειρεύω, επειδή θέλουν να μάθουν για το ελληνικό φαγητό."Η Κυρία Μαργαρίτα επιμένει μιλώντας ελληνικά, δεν αποτελεί εμπόδιο επικοινωνίας, όταν πρόκειται να δώσει ένα κομμάτι από τις συμβουλές της  μαγειρικής της σε  τουρίστες. "Κάπως με  καταλαβαίνουν. Είναι όλα σχετικά η μαγικά . " 


Γι 'αυτήν,η μέρα  ξεκινά  νωρίς για να ταΐσει τις  κατσίκες της και τα άλλα ζώα, καθώς και να φροντίσει τα περιβόλια. Μέχρι το βράδυ είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στην αυλή της.Η ταβέρνα της  Κυρίας Μαργαρίτα είναι επίσης μια οικογενειακή υπόθεση. Το καλοκαίρι, τα εγγόνια της, Γεώργιος και ο Νίκος την βοηθούν . Ο γιος της Κώστας παράγει ένα hima ροζέ (τοπικό κρασί) από τον αμπελώνα τους. αγρόκτημα της οικογένειας μεγαλώνει φασολάκια, κάπαρη, ντομάτες και κολοκυθάκια. Εκείνη μαζεύει  επίσης Horta, μια σειρά από άγρια ​​χόρτα, την οποία βράζει για να κάνει μια ζεστή , πίτα  λαχανικών με λεμόνι και ελαιόλαδο.Κυρία Μαργαρίτα μας υπενθυμίζει  πως άρχισε σερβίρει τα σπιτικά πιάτα της λόγω των δωματίων που άρχισε να νοικιάζει . Το 1965,λοιπόν  άνοιξε λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους τουρίστες - όταν δεν υπήρχε καν ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή. Με τον καιρό, οι επισκέπτες της έψαχναν  για ένα καλό ελληνικό φαγητό, και αυτός ο λόγος  για  το πώς ξεκίνησε τη δική της  κουζίνα   Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί, η Κυρία Μαργαρίτα είναι μία  από τους 800 ντόπιους, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με την τουριστική βιομηχανία με κάποια μορφή. Μετά από δεκαετίες τρέχει ακόμα για τα δωμάτια της και την ταβέρνα της, λέει ότι είναι μακριά από τη συνταξιοδότηση και προσφέρει όλη την Σερφιώτικη  φιλοξενία της στους  ενοικιαστές της, και τους αντιμετωπίζει σαν να  είναι « οικογένεια της», είτε είναι εποχιακοί,  ντόπιοι ή νέα πρόσωπα."Οι χειμώνες είναι ήσυχοι στο νησί. Το καλοκαίρι, η Σέριφος έρχεται πίσω στη ζωή, και μου αρέσει αυτό που κάνω είμαι απασχολημένη  όλο  το καλοκαίρι  , είμαι σε επαφή με όλους και απολαμβάνω  και το μαγείρεμα των τροφίμων μου για αυτούς. "
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...