4 Οκτ 2017

Το Τμήμα Γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μήλο.

Το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει από 1-5 Οκτωβρίου 2017 το "1st Students Meeting on Industrial Minerals & Energy Resources" στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου Γ. Ηλιόπουλος. 

 Σύμφωνα με το 5νθήμερο πρόγραμμα της διοργάνωσης, οι φοιτητές του ΕΚΠΑ θα παρουσιάσουν θέματα αιχμής επί των βιομηχανικών ορυκτών και των ενεργειακών πρώτων υλών και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν περιοχές της Μήλου με έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον.

 Ο Δήμαρχος Μήλου κος Γεράσιμος Δαμουλάκης, κατά την έναρξη των εργασιών της Διοργάνωσης, καλωσόρισε τους φοιτητές και την Οργανωτική/Επιστημονική Επιτροπή και μίλησε για την σπάνια ομορφιά του νησιού μας ως αποτέλεσμα της ηφαιστιογενούς δράσης του, τονίζοντας το ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Μήλος καθώς αποτελεί ένα τεράστιο ανοιχτό φυσικό γεωλογικό μουσείο. Επίσης υπογράμμισε την αμετακίνητη θέση της Δημοτικής Αρχής κατά της εκμετάλλευσης του χρυσού και της αξιοποίησης της γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας στο νησί μας. 

 Η Δημοτική Αρχή Μήλου υποστηρίζει εμπράκτως όλες τις διοργανώσεις και δράσεις που συμβάλουν στην προβολή της πλούσιας μεταλλευτικής ιστορίας του τόπου μας και στην ανάδειξη του σπάνιου τουριστικού προϊόντος του νησιού μας. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Διευθυντής της Imerys SA στη Μήλο κος Γ. Σανούδος και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κος Μ. Σταματάκης. 

Πηγή : https://www.mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...