4 Νοε 2017

Οι αιγαιοπελαγίτικοι Κρύσταλλοι της Θάλασσας

Συλλέγονται σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτές και σε βάθος 14 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας...

Mε την εξέλιξη της τεχνολογίας, ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι μέθοδοι επεξεργασίας των φυσικών πρώτων υλών που παράγονται από τη γη και τη θάλασσα, με αποτέλεσμα καινούρια προϊόντα να μπαίνουν καθημερινά στην ανθρώπινη διατροφή, τα οποία όχι μόνο νοστιμεύουν τη γαστρονομία αλλά είναι και απολύτως οικολογικά. Αν και πολλά από αυτά προσπαθούν περισσσότερο μέσω του εντυπωσιασμού να εισβάλουν στη ζωή μας, σε μία καθαρά ελληνική περίπτωση η χρήση ενός εξ’ αυτών δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη μαγείρων -και το τελευταίο διάστημα- και νοικοκυριών.

Πρόκειται για τους Κρυστάλλους της Θάλασσας, για τους οποίους ακούμε και διαβάζουμε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια. Το καινοτόμο προϊόν της εταιρείας ΑΚΤΑΙΑ, πίσω από την οποία βρίσκεται ο 42χρονος Βασίλης Χατζηγιάννης και η αδερφή του και η οποία ξεκίνησε σαν μικρή οικογενειακή επιχείρηση ως Αλυκές Σουνίου, είναι ουσιαστικά φυσικό θαλασσινό αλάτι το οποίο παράγεται χωρίς καμία επεξεργασία, με απόλυτα φυσικό τρόπο και είναι άμεσα καταναλώσιμο. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, για την παραγωγή του, εφαρμόζεται μία μοναδική μέθοδος ελληνικής ευρεσιτεχνίας (No. 1007918) με διεθνή ταξινόμηση (WO/2013/021220 WIPO, Geneva), αποκλειστικότητας 20 ετών. Ποια είναι όμως η βασική διαφορά από τα υπόλοιπα αλάτια…

Τα φυσικά θαλασσινά και τα κοινά επιτραπέζια αλάτια παράγονται με τρόπους που τα εκθέτουν σε περιβαλλοντικούς ρύπους (ακαθαρσίες πτηνών είτε διερχόμενων, είτε αυτών που ζουν σε αλυκές, νερά θάλασσας μολυσμένα από απόβλητα πλοίων, λιμνάζοντα νερά σε αλυκές κλπ.). Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται πάντα κάποια επεξεργασία, ώστε να μπορούν να είναι βρώσιμα. Στην περίπτωση της AKΤΑΙΑΣ, συλλέγεται καθαρό, θαλασσινό νερό σε απόσταση 500 μέτρων από τις ακτές και από βάθος 14 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αποφυγή ρύπων. 

Πιο συγκεκριμένα, από τη θάλασσα του Αιγαίου, έχει επιλεγεί ένα σημείο όπου το νερό ανανεώνεται διαρκώς χάρη σε μόνιμα υπόγεια θαλάσσια ρεύματα, μεταξύ Σουνίου και Μακρονήσου, ενώ τακτικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι επιβεβαιώνουν την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Το θαλασσινό νερό συλλέγεται με αυτόματο σύστημα άντλησης και μεταφέρεται στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας, στη Λαυρεωτική. Με μια καινοτόμο μέθοδό και με συνθήκες που δεν επιτρέπουν να εισχωρήσουν μέσα στο χώρο ρύποι από το εξωτερικό περιβάλλον, το νερό εξατμίζεται σε ελεγχόμενο χώρο θερμοαλοπηγίων. 

Με φυσική διαδικασία, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη του ήλιου, πραγματοποιείται συμπύκνωση και κλασματική κρυστάλλωση του υπολοίπου. Έτσι παράγονται οι Κρύσταλλοι Θάλασσας. Συλλέγονται με το χέρι και τοποθετούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να ολοκληρωθεί η ξήρανσή/αφύγρανσή τους, είτε με τη δύναμη του ήλιου (ηλιακή ενέργεια), είτε με τη δύναμη του αέρα (αιολική ενέργεια) και πάντα προστατευμένοι από περιβαλλοντικούς ρύπους.

Τέλος, οι Κρύσταλλοι μεταφέρονται στην πιστοποιημένη μονάδα συσκευασίας. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, οι Κρύσταλλοι Θάλασσας του Αιγαίου ΑΚΤΑΙΑ συλλέγονται καθημερινά. Για αυτόν τον λόγο το προϊόν είναι πάντα φρέσκο και άμεσα καταναλώσιμο, διατηρώντας και τα 85 φυσικά συστατικά της θάλασσας που είναι άκρως απαραίτητα για την ισορροπημένη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. 

 Ως προς το πρακτικό κομμάτι, οι Κρύσταλλοι Θαλάσσης και πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο, περιέχουν όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα, με βασικότερα τα: Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Κάλιο, Κοβάλτιο, Νάτριο και Ιώδιο, χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. 

Επίσης, «συνεργάζονται» με τους μικροοργανισμούς που έχουμε στο σώμα μας, ώστε να γίνεται η τροφή ευκολοχώνευτη και θρεπτική, διαλύουν τις ωφέλιμες ουσίες προκειμένου αυτές να αφομοιωθούν από τον οργανισμό όπως και τις τοξίνες οι οποίες αποβάλλονται στη συνέχεια από τις φυσικές διόδους.

 Επιπλέον, οι Κρύσταλλοι Θαλάσσης επαναφέρουν το σύστημα των ενζύμων, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ισορροπημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και, κατ’ επέκταση, του οργανισμού μας, περιέχουν συστατικά που περιέχονται και στο αίμα μας, αποτελούν φυσικό, ισχυρό αντιισταμινικό και δυναμώνουν τα οστά.

Η ΑΚΤΑΙΑ και σύφωνα με το site της εταιρείας παράγει δέκα προϊόντα, σε εξαιρετικές συσκευασίες, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Βιολογικό Μείγμα με ρίγανη και μπούκοβο που δίνουν μια ξεχωριστή νοστιμιά στο φαγητό. 

Πηγή : http://tamtam.news/r

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...