28 Απρ 2018

Η γιαγιά μου η Λωξάντρα. Θεατρική παράσταση από το Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω

Η πληθωρική Πολίτισσα γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου μιλά με φράσεις συχνά άγνωστες -σε μας τουλάχιστον- μαγειρεύει φαγητά που δεν ξέρουμε, ζει σε χρόνους περασμένους. Είναι δυναμική, καλόκαρδη, γενναιόδωρη. 

Δεν ασχολείται και δεν καταλαβαίνει πάντα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται γύρω της και τη σημασία τους για την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ευρώπη.

 Παρ' όλα αυτά ο δικός της κόσμος δεν είναι καθόλου μικρός. Είναι ο άντρας της, τα παιδιά τους και οι δικές τους οικογένειες, οι φίλοι, οι γείτονες, το προσωπικό, οι προμηθευτές της γειτονιάς, ακόμα και τα σκυλιά του μαχαλά. Και μ' αυτόν τον κόσμο η Λωξάντρα έχει άμεση σχέση, τον καταλαβαίνει, τον ζει και κυρίως, τον πονά. 

Η Λωξάντρα διαχειρίζεται τις αλλαγές που φέρνει η ζωή χωρίς μοιρολατρία. Αποδέχεται τις χαρές και τις λύπες μ' ένα απλό και θαρραλέο "Γιατί εκείνο, έτσι είναι". Παίρνει δύναμη και ζωντάνια από την καθημερινότητα της, γιατί ό,τι κάνει το κάνει με αγάπη και το μοιράζεται. Χαίρεται τα απλά πράγματα γιατί "Τι εστί πλούσιος, μπρε; 

Ο εν τω ολίγω αναπαυόμενος" και συμβουλεύει "'Ανθρωπος να είσαι. Ρωμιός, Τούρκος , τι θα πει. 'Ανθρωπος να είσαι." Κάποιες φορές θέλεις να διαβάσεις κάτι απλό. Κάτι που να μπορείς να το δεις στο μυαλό σου και να το νιώσεις, χωρίς να το σκεφτείς, χωρίς να το αναλύσεις, χωρίς να ψάχνεις κίνητρα και δεύτερα νοήματα. 

Υπό τις επιταγές τέτοιας ανάγκης, διαβάστε τη "Λωξάντρα", η ελάτε αυτό το 

Σάββατο 28 Απριλίου στις 20:00 μμ στο χώρο Πολιτισμού Ελληνικό Μολύβι – Γ.Βρανάς Ιερά Οδός 154 και Νάξου. Αιγάλεω. 
 Την αγαπήσαμε τη Λωξάντρα, μα πως να χωρέσεις μια ζωή μέσα σε 2 ώρες. Κρατήσαμε λοιπόν απ΄αυτή την καλοσύνη. Ο Δήμος Αιγάλεω και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω Νέες Κυδωνίες ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση Η γιαγιά μου η Λωξάντρα.

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...