12 Μαρ 2020

Σε ΦΕΚ τα κατεπείγοντα μέτρα για τις επιπτώσεις του Covid-19

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του. 

Στην ΠΝΠ περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κοροναϊού και συνοψίζονται ως εξής: 

 – Αναστολή καταβολής ΦΠΑ υπό προϋποθέσεις. – Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων. – Παράταση προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
 – Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας. 
– Άδεια ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διευκολύνσεις. 
– Αναβολή των συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).
– Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και επίδομα στέγασης – Αναστολή προθεσμιών διαδικασίας χορήγησης επιδόματος γέννησης.
 – Θέματα συμβάσεων του υπουργείου Οικονομικών.
 – Παράταση αναστολής καταβολής ΦΠΑ για πληγείσες επιχειρήσεις που είχαν συναλλαγές με την εταιρεία “Thomas Cook Group PLC”.
 – Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κοροναϊού COVID-19. 
– Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών.
 – Ρυθμίζονται ζητήματα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 
– Παράταση ισχύος αδειών διαμονής, λόγω εξαιρετικών αναγκών. 
– Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών έκτακτων προμηθειών για κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας. 
– Προσωπικό κλάδων υγείας.
 – Διάθεση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 
– Διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 – Ματαίωση παρελάσεων. 
– Μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων 
Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...