3 Μαΐ 2020

Μάνος Σταυριανός: «Βίαιη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Τήνο εν μέσω πανδημίας»

Το παρακάτω αίτημα του συνόλου της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, στάλθηκε ηλεκτρονικά σήμερα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κ. Πέτρο Μαρκουίζο.Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στις Ανεμογεννήτριες συζητήθηκε η πρόταση κατάθεσης τροπολογίας στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Μαΐου στην βουλή, η οποία θα αφορά τα έργα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μαςΚαθώς το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την συνέχεια του αγώνα μας και για το μέλλον της Τήνου, σύσσωμη η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου ζητάμε την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου άμεσα και σε κάθε περίπτωση πριν την Δευτέρα 4 Μαΐου, με μόνο θέμα την εν λόγω τροπολογία.

Φυσικά, η συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει με τηλεδιάσκεψη, όπως ήδη γίνονται οι συνεδριάσεις πολλών δημοτικών συμβουλίων αλλά και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και να μπορεί να την παρακολουθήσει η τοπική κοινωνία, η οποία έχει δώσει έναν τεράστιο αγώνα για το θέμα των ανεμογεννητριώνΟι επικεφαλής:
Παναγιώτης Κροντηράς – Ενωμένοι για το νησί μας
Πέτρος Κουσουνάδης – Κοινό Τηνίων
Άννα Μαραβέλια – Λαϊκή Συσπείρωση
«Στην Τήνο την Πέμπτη 24/4/2020 το πρωί ξεκίνησαν εργασίες θεμελίωσης ανεμογεννητριών. Φαίνεται πως τα απαγορευτικά υγειονομικά μέτρα αποτελούν σπουδαία ευκαιρία για την βίαιη επέμβαση στο περιβάλλον του νησιού παρακάμπτοντας την έντονη και δεδηλωμένη αντίδραση του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 Όλοι θυμόμαστε πως την προηγούμενη φορά που αποπειράθηκαν να ξεκινήσουν τις εργασίες, η αντίδραση των κατοίκων της Τήνου βρέθηκε αντιμέτωπη με δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτόχρονα στην Άνδρο προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες που είναι αναγκαίες για την μεταφορά του ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες που πρόκειται να εγκατασταθούν εκεί.

 Η κυβέρνηση έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να σταματήσει έργα που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί και εγκριθεί, παρόλο που όχι μόνο τα τοπικά κινήματα αλλά και οι αυτοδιοικητικές αρχές των νησιών ομόφωνα ζητούν την παύση όλων των σχετικών εργασιών μέχρι να οριστεί νέο χωροταξικό πλαίσιο.
 Το ΜέΡΑ25 έχει τοποθετηθεί με έμφαση ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών. 

Ως Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες θεωρούμε απαράδεκτες τις μεθοδεύσεις που με τόσο βάρβαρο τρόπο εφαρμόζουν την ισχύ των νόμων ενάντια στα δίκαια και εύλογα κοινωνικά συμφέροντα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν. 

Η πολιτική εξουσία υπάρχει και για να διορθώνει τους νόμους και τις αποφάσεις ώστε να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των κοινωνιών και όχι μόνο για να διασφαλίζει την εφαρμογή τους ακόμα και όταν αυτοί αποδεικνύονται καταστροφικοί.» ΠΣΕ Κυκλάδων ΜέΡΑ25 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...