4 Ιουν 2021

Σε ισχύ από σήμερα και η ψηφιακή δήλωση υγείας για τους επιβάτες στα πλοία


φωτοTzina Prokopiou 

Ψηφιακά μέσω της σελίδας του υπουργείου Ναυτιλίας μπορούν από σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου όσοι πολίτες επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιά, να συμπληρώσουν την απαραίτητη «Δήλωση Υγείας» και να επιβιβαστούν σε πλοίο. 

 Η «Δήλωση Υγείας» είναι υποχρεωτική ανεξαρτήτως εάν κάποιος διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κορονοϊού.

 «Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για τη διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί ένα ακόμη βήμα του υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. 

 Σημειώνεται πως η Δήλωση Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για όσους δεν επιθυμούν να την εκδώσουν ηλεκτρονικά. 

 Ο υπουργός την Τετάρτη μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες θα συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που θα αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72 ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει. 

 Η Δήλωση Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για όσους δεν επιθυμούν να την εκδώσουν ηλεκτρονικά. 

 Δείτε αναλυτικά το έγγραφο, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε

 Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...