2 Ιουλ 2021

Αμοργός - Ελ. Ψυχογιού: Η τράπεζα φεύγει κλείνοντας σπίτια!


Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων της.

 Ο ψηφιακός μετασχηματισμός καταβροχθίζει υπαλλήλους μαζί με τα νοικοκυριά τους. Ο νέος στόχος των τραπεζών είναι να υπάρχει ένα κατάστημα ανά 20.000 πληθυσμού. 

Tα προβλήματα είναι ήδη σοβαρά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπου ηλικιωμένοι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινούνται από χωριό σε χωριό, αναζητώντας ΑΤΜ για να πάρουν μια πενιχρή σύνταξη.

 Της Ελευθερίας Ψυχογιού (@) Το τι θα απογίνουν οι κάτοικοι νησιών όπως η Αμοργός που έχει μόνο μια τράπεζα Πειραιώς και καμία άλλη, τους είναι εντελώς αδιάφορο. 

Οι ηλικιωμένοι δεν έχουν καμία εξοικείωση και αρκετοί άλλοι άνθρωποι στα νησιά με ψηφιακές τεχνικές. Ως τώρα έχουν έναν ευγενικό τραπεζικό υπάλληλο, που με υπομονή και σεβασμό στον άνθρωπο έδινε λύσεις.

 Ο χρηματοπιστωτικός μηχανισμός, αιμοβόρα συνθλίβει οτιδήποτε ανθρώπινο. Κατέστρεψε με τραγική κυνικότητα χώρες, λαούς. Τώρα καταστρέφει ως άχρηστα αναλώσιμα και τους εργαζόμενους. Όμως για μας στην Αμοργό, η Βαρβάρα, η Ελένη, η Δήμητρα, ο Χρήστος είναι μέρος της καθημερινότητας. Οι οικογένειες τους, τα παιδιά τους είναι ο ουσιαστικός πλούτος για το μέλλον του νησιού μας. 

Οι άνθρωποι δεν είναι ευτυχώς ένα ΡΙΝ, είναι πολλά περισσότερα. Στο νησιωτικό χώρο της άγονης γραμμής κι η σκόνη κάθε ανθρώπου είναι χρήσιμη. Είμαστε λίγοι και καθένας από μας απολύτως πολύτιμος, διότι ο βράχος μας σε άνυδρους καιρούς ανθίζει με τον ιδρώτα των ανθρώπων του και την πάχνη της ανάσας τους. 

 Προσφάτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού με ομόφωνη απόφαση του διεκδικεί να παραμείνει το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο νησί μας. Είναι βέβαιο ότι θα το προσυπογράψουν όλοι οι σύλλογοι. Οι βουλευτές Κυκλάδων, η κυβέρνηση οι πάντες οφείλουν να πάρουν θέση.

 Αν η τράπεζα Πειραιώς φύγει από το νησί, οφείλουμε, να διατυμπανίσουμε ότι θα επιστρέψουμε τα POS της, δεν θα είναι πελάτης της κανένας Αμοργιανός και επαγγελματίας σε κανένα τραπεζικό της προϊόν. 

Επιπροσθέτως οι μεγαλοκεφαλαιούχοι του νησιού οφείλουν αυτή την φορά να κάνουν μια κατάθεση ψυχής και να δεσμευτούν ότι θα μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα Πειραιώς αν παραμείνει. Η αξία της ζωής δεν είναι μηδενικά που προσαυξάνονται σε μονάδες τραπεζικών λογαριασμών. Είναι πολλά περισσότερα. 

Είναι κυρίως το να παραμένουμε άνθρωποι! Η Βαρβάρα, η Δήμητρα, η Ελένη, ο Χρήστος για την τράπεζα είναι μια τρίχα που θέλουν να πετάξουν από το ζυμάρι. Ακριβώς το ίδιο είμαστε και μεις γι’ αυτήν. 

Οφείλουμε να αποδείξουμε με πράξεις, ότι για μας είναι οι φίλοι, οι γείτονες, οι άνθρωποι που μπορούν και πρέπει να παραμείνουν στον τόπο και να το διεκδικήσουμε με όποιον τρόπο και να πούμε δυνατά ότι κανένας από μας δεν είναι μια τρίχα στο ζυμάρι της τράπεζας. Οφείλουμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι δεν είμαστε ένα ΡΙΝ, ότι έχουμε ψυχή δυνατή , καρδιά που χτυπά και σθένος! Για τις τράπεζες είμαστε νούμερα. 

Ας αποδείξουμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! (@)
 Η Ελευθερία Ψυχογιού είναι κάτοικος Αμοργού, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος ΔΕΠ Αμοργού. 

 Πηγή : https://www.naxospress.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...