5 Οκτ 2021

Πρόταση Κόνσολα για να διευκολυνθεί η λειτουργία Δημοτικών Σφαγείων στα μικρά νησιά του Αιγαίου


Την αλλαγή και τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας των σφαγείων στα μικρά νησιά, επαναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με πρότασή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνέχεια προηγουμένης Ερώτησής του από τον Αύγουστο. Αναφέρει ότι με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η λειτουργία των δημοτικών σφαγείων στα μικρά νησιά, επιτρέπεται και είναι νόμιμη μόνο αν, κατά τη διάρκεια της σφαγής ζώων, παρίσταται κτηνίατρος της Περιφέρειας. 

 Με δεδομένα προβλήματα, όμως, όπως η υποστελέχωση των υπηρεσιών των νησιωτικών Περιφερειών και η έλλειψη ικανού αριθμού κτηνιάτρων για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες πολυνησιωτικών περιφερειών, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο, θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις, όπως τονίζει ο Βουλευτής.

 Μία από αυτές τις λύσεις, όπως προτείνει ο κ. Κόνσολας, θα ήταν η παρουσία κτηνιάτρου με τον οποίο είτε θα έχει συνάψει εργασιακή σχέση ο Δήμος ή θα έχει συμβληθεί μαζί του με σύμβαση έργου. 

Με αυτό τον τρόπο, θα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και θα λειτουργούν απρόσκοπτα τα δημοτικά σφαγεία στα μικρά νησιά.Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι κάποιοι μικροί νησιωτικοί δήμοι, όπως είναι ο Δήμος Αστυπάλαιας, έχουν ζητήσει έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πρόσληψη κτηνιάτρου, η οποία έχει μάλιστα δοθεί. «Οφείλουμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα μικρά νησιά του Αιγαίου με τη σφαγή των ζώων.

 Η πρόταση που κατέθεσα συνιστά μια εναλλακτική λύση για να λειτουργούν τα δημοτικά σφαγεία, αλλά και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου 

 Πηγή : https://www.ert.gr/ 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...