10 Ιαν 2024

Εφυγε ο Ανεμος .. Τέλος Ιανουαρίου θα συζητηθεί η τροποποίηση και η βελτίωση των δρομολογίων

φωτοTzina Prokopiou

10 Γενάρη 2024 στην παγωμένη Σέριφο 

Το πλοίο ΑΝΕΜΟΣ του ομίλου Ευγενίδη εκτέλεσε πριν από λίγο το τελευταίο του δρομολόγιο από Σέριφο αφού από αύριο αλλάζει δρομολόγια και θα πάει στο Λαύριο για να ξεκινήσει δρομολόγια για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα το αργότερο μέχρι 29 Φλεβάρη του 2024 σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας AEGEAN SEA LINES.Εμεις παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμάρχου Κύθνου για να καταλάβουμε το παρασκήνιο  το ζήτημα της βελτίωσης των δρομμολογίων  συμπεριλαμβανομένων   και των ενδοκυκλαδικών  θα συζητηθεί στο τέλος του Γενάρη παρουσία του υπουργού ναυτιλίας  και ευελπιστούμε να βρεθεί η δέουσα λύση Βέβαια το Ανεμος φευγει αλλά θα ξαναγυρίσει αλλά μέχρι να ξαναγυρίσει θα είμαστε με ένα πλοίο   καλή επιστροφή λοιπόν στον Ανεμο 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Κύθνου  η οποια λέει τα εξής 

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει εκ νέου πρόβλημα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύθνου   με το λιμάνι του Πειραιά αλλά και τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Κύθνου και τα αποτελέσματα αυτών.

https://www.kythnos.gr/%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%bf%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%83/?fbclid=IwAR0JixgbzW3N0hlgltXGD7j5OMUp_2jp43Y0Bd8vRvYxL1V3K2npBIpx-SA

 Συγκεκριμένα:

-αποστείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (την οποία επιστολή σας κοινοποιούμε) και ακολούθησε συνάντηση του Δημάρχου κ. Γαρδέρη Σταματίου με όλους τους αρμόδιους φορείς την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

-στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κύθνου κ. Γαρδέρη Σταματίου και του Δημάρχου Μήλου κ. Μικέλη Εμμανουήλ και κατόπιν έγγραφης πρόσκλησης του Δημάρχου Κύθνου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  μεταξύ των Δημάρχων Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Μήλου, Κιμώλου, Σικίνου και Φολεγάνδρου για να συζητηθεί από κοινού το ακτοπλοϊκό ζήτημα.

Αποτέλεσμα των ενεργειών και της πίεσης που ασκήσαμε, από κοινού πλέον με όλα τα νησιά, είναι η τροποποίηση και η βελτίωση των δρομολογίων όσον αφορά το λιμάνι του Πειραιά και η επίσπευση σύναψης των συμβάσεων για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια. Όλα τα δρομολόγια έχουν αναρτηθεί επισήμως και πραγματοποιούνται ήδη.

Η επόμενη συνάντηση των Δημάρχων με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει προγραμματιστεί για το τέλος Ιανουαρίου.

Έχει καταστεί πλέον σε όλους σαφές ότι η Κύθνος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ακτοπλοϊκής γραμμής  των δρομολογίων από Πειραιά προς τις Δυτικές Κυκλάδες. Ενώ υπόσχεση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αποτελεί η κάλυψη των κενών των δρομολογίων που θα προκύπτουν να καλύπτονται από το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ  ΑΝΕΜΟΣ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΝΟΥ

ΓΑΡΔΕΡΗΣ Γ.ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

Πηγή : 

to synoro blog

1 σχόλια:

  1. Τοπαμε για τον ανεμο ας παει στο καλο εχουμε το κοραη !και το σολωμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...