20 Σεπ 2024

Π.Ε.Π.Ε.Ν. σε πλοίαρχους του Blue Star Paros για τη διάσωση ανοιχτά της Πάρου: «Καπετάν Μιχάλη, Καπετάν Σταμάτη, αυτοί είστε!»


Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, αναφορικά με τη διάσωση των 6 επιβαινόντων, ανοιχτά της Πάρου, το βράδυ της Τετάρτης: Χαιρετίζουμε την καίρια και καθοριστική παρέμβαση του πληρώματος του Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου BLUE STAR PAROS, χάρις στην οποία κατέστη δυνατόν να αποτραπεί η Ναυτική Τραγωδία που ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου, στη Πάρο.

Γιατί όλοι διαπίστωσαν ότι εξ αιτίας των άμεσων και αποτελεσματικών ενεργειών των Πλοιάρχων και των άλλων Ναυτικών επί του πλοίου, διασώθηκαν στη κυριολεξία την τελευταία στιγμή οι έξι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο που κινδύνευε, το οποίο αμέσως μετά βυθίστηκε!

Οι δύο Πλοίαρχοι του πλοίου επικεφαλής και από κοινού με τους συναδέλφους τους σε αυτό ρίχτηκαν από τη πρώτη στιγμή στη μάχη, για τη διάσωση των συνανθρώπων μας που κινδύνευαν. Η προσπάθειά τους στέφθηκε με επιτυχία. Με τις γνώσεις, την εμπειρία, τον επαγγελματισμό και πάνω απ΄ όλα το Φιλότιμό τους έσωσαν έξι ζωές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μοναδικό και δεν μας εκπλήσσει. Οι Έλληνες Πλοίαρχοι έχουν επανειλημμένα αποδείξει με τον Ανθρωπισμό που τους διακρίνει, τη σημασία που αποδίδουν στην ανθρώπινη ζωή και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον έχουν διασώσει αμέτρητο αριθμό συνανθρώπων μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις Θάλασσες, σε όλους τους Ωκεανούς. Γι΄ αυτό έχουν επανειλημμένα τιμηθεί από τον Ο.Η.Ε., τον Ερυθρό Σταυρό και από πολλούς άλλους Διεθνείς Οργανισμούς.

Καπετάν Μιχάλη, Καπετάν Σταμάτη, αυτοί είστε!

Γιατί αυτοί είναι οι Έλληνες Πλοίαρχοι!

Δώσατε αποστομωτική απάντηση σε όλους εκείνους που ανακαλύπτουν στο πρόσωπο του Πλοιάρχου το εξιλαστήριο θύμα, τον διασύρουν, και τον περιφέρουν άδικα και παράνομα με χειροπέδες, για να κουκουλώνουν τις δικές τους ευθύνες και παραλείψεις.

Εκθέσατε με τις πράξεις σας τον κάθε άσχετο, τον κάθε άναυτο, για όσα ψεύδη, για όσες συκοφαντίες αλλά και για όσες τερατολογίες ξεστόμιζαν το καλοκαίρι σε βάρος των Πλοιάρχων!

Πειραιάς, 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πηγή : kykladiki.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...