6 Ιουλ 2012

ΜΑΡΑΘΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΕΡΙΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ



Ονομα : Χριστίνα.
 Επώνυμο : Ταλαντούχα!
Επάγγελμα : Μεσίτης. Σε κρίση.
 Λατρεύει : τη Σέριφο!

Τη Χριστίνα τη ξέρω από παλιά και τη ξανασυνάντησα έκπληκτη να σκάβει και να ξεχορταριάζει σαν Εθελόντρια στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΗΣ -ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ . Μία ακόμα έκπληξη είναι ότι φτιάχνει εξαιρετικές μαρμελάδες με ειδίκευση στη φράουλα και τις πουλά, τέλος πάντων όσες δεν χαρίζει. Απερίγραπτη γεύση , από τις καλύτερες και σίγουρα το πιό όμορφο χρώμα, άσε δε το καλόγουστιο βαζάκι!

 Επιπλέον, όταν χτες μαγειρεύαμε στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΗ , προσπαθώντας να συνθέσουμε ένα ενδιαφέρον , ελληνικό, θρεπτικό, νόστιμο αλλά και οικονομικό μενού για μιά οικογένεια, η Χριστίνα πρότεινε και έφτιαξε τσακ μπαμ τις μαραθουνίτες Σερίφου και όλοι έγλυφαν τα δάχτυλά τους!

Ο,τι κοστίζει το αλεύρι και το λάδι για το τηγάνισμα , ο μάραθος είναι τζάμπα στην εξοχή και οικονομικότατος στις λαικές. Ξέχασα να αναφέρω οτι η Χριστίνα είναι ένα γενναιόδωρο άτομο και γι' αυτό μας έδωσε και αυτή τη φθηνούλα συνταγή (κοστίζει δεν κοστίζει 2 ευρώ για όλη την οικογένεια!) για ένα καλοκαιρινό μεσημεριανό ή ένα χορταστικό κολατσιό. Πού θα βρείτε μάραθο? Ε! Κυττάξτε γύρω σας, κατάμεστη η εξοχή από μάραθο αλλά και οι λαικές στις μητροπόλεις...

 Υλικά 

 1 ματσάκι μάραθο (ακόμα καλύτερα αυτοφυής) 
1 κρεμμύδι ξερό ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 κούπα αλεύρι Νερό όσο πάρει Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι, 
πιπέρι 
Προαιρετικά ξινό φρέσκο τυρί (ξινομυζήθρα βρίσκουμε εύκολα στα νησιά, εγώ χρησιμοποίησα «το ξινοτύρι της γιαγιάς», αγρόκτημα Λιβαδέρου, βιολογικό και διαθέσιμο σε αθηναϊκά super market
.

Πώς το κάνουμε...

 Πλένουμε το μάραθο και τον ψιλοκόβουμε.
 Τρίβουμε το κρεμμύδι (ή ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια)
 Σε ένα μπωλ βάζουμε το μάραθο, το κρεμμύδι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος πολτός.
 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί.
 Παίρνουμε κουταλιές και τις ρίχνουμε σε ζεστό λάδι.
 Τις γυρνάμε και κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να ψηθεί το αλεύρι.
 Γύρω στα 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά είναι αρκετά.
 Τις βγάζουμε μόλις ροδοκοκκινίσουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. 
Ωραίος και πανεύκολος μεζές για ουζάκι ! 
 http://twominutesangie.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...