1 Οκτ 2013

Πήρε παράταση για ένα χρόνο το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”

Βαθιά ανάσα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και χρήζοντες ειδικής βοήθειας κι εξυπηρέτησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” το οποίο παρατείνεται μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και συναισθηματικής στήριξης ιατρικής φροντίδας, νοσηλευτικής μέριμνας και φυσικοθεραπείας, μικροαγορές και πληρωμή λογαριασμών και θα εξυπηρετεί τους ωφελούμενους του προγράμματος “Κατ’ Οίκον φροντίδα Συνταξιούχων” και τους ηλικιωμένους ανασφάλιστους και ΑμεΑ οικονομικά αδύνατους πολίτες. Επίσης, θεσμοθετείται η δυνατότητα το πρόγραμμα να υλοποιεί την “Κατ’ Οίκον Νοσηλεία” με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και μετανοσοκομειακής νοσηλείας και ανάρρωσης του ασθενούς στο δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από ασθενείς με μεγαλύτερη ανάγκη.
Κριτήρια επιλογής των ωφελουμένων του προγράμματος αποτελούν κυρίως η ηλικία, το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση της υγείας, η πρόσκαιρη ή μόνιμη εξάρτηση.
Οι δήμοι καλούνται να συνάπτουν προγραμματική συμφωνία για τα προγράμματα φροντίδας συνταξιούχων, ηλικιωμένων ανασφάλιστων, ΑΜΕΑ και οικονομικά αδύνατων πολιτών.
Πηγή : http://milosvoice.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...