16 Ιουν 2014

“Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”

Ιουνίου 16, 2014
Ώστε, ενώ έγινε πρωτοσέλιδο στους “New York Times”, ούτε μονόστηλο στις μεγάλες ελληνικές εφημερίδες; Τύπος υποταγμένος στην ιδεολογία του (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο)… Με το συμπάθιο, αλλά μιλάμε για τις κορυφαίες ελληνικές εφημερίδες, οι υπογραφές των οποίων, εκτός από κύρος, σημαίνουν και άλλα πράγματα για την ίδια τη ζωή στην Ελλάδα.

Θα ήταν ωραίο να μας εξηγούσε η “Καθημερινή”, αλλά και “Τα Νέα”, πώς είναι δυνατόν ένα θέμα το οποίο γίνεται κεντρικό πρωτοσέλιδο στην ευρωπαϊκή έκδοση των έγκυρων (έτσι;) “New York Times” να υπάρχει στις δικές τους πρώτες σελίδες μόνο σαν άσχετο μονόστηλο (η “Καθημερινή”) ή απλώς σαν αστερίσκος (τα “Νέα”); Είναι έγκριτη δημοσιογραφία αυτή; Δυστυχώς, είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια: ειδήσεις που σε κάποιες εφημερίδες είναι πρωτοσέλιδες, σε άλλες δεν υπάρχουν καν. Τις αποσιωπούν. Εντάξει, γνωρίζουμε την απάντηση, υπάρχουν δημοσιογραφικά κριτήρια. Άλλες ειδήσεις πρόταξαν οι “New York Times”, άλλες τα επιτελεία των δύο ελληνικών εφημερίδων.
Τα πράγματα δεν ήταν διόλου διαφορετικά και στα κανάλια της κεντρικής ενημέρωσής μας. Εκτεθειμένους άφησε η Ομοσπονδία Αστυνομικών ορισμένους από τους γνωστότερους… δημοσιογράφους και σχολιαστές των αθηναϊκών ιδιωτικών ΜΜΕ, αλλά και τους αρχισυντάκτες της ΝΕΡΙΤ, που είχαν σπεύσει να αποδώσουν τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Οικονομικών στη «βία των καθαριστριών».
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε μετατρέψει συνανθρώπους μας σε φυτά και ακόμη δεν έχει βγει το πόρισμα (των ΕΔΕ)», δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχουν ανεγκέφαλοι» και πως «οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να λογοδοτήσουν».
Οι δηλώσεις του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα σχόλια που έκαναν χθες στα δελτία ειδήσεων και κυρίως στα social media γνωστοί δημοσιογράφοι.
Τώρα, στο ερώτημα γιατί πέφτει η κυκλοφορία των ελληνικών εφημερίδων και η τηλεθέαση των κεντρικών καναλιών, φυσικά, ενώ και η αξιοπιστία τους βρίσκεται στα τάρταρα – “αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι” – δε χρειάζεται καν απάντηση. Είναι αυτονόητη. Ας βγούμε στο δρόμο να ρωτήσουμε τον κόσμο (αν τολμάμε).
Πηγή :http://seisaxthia.wordpress.com 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...