4 Σεπ 2016

Οι δράσεις του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου για το 2016


Μουσικό Εργαστήρι: Σερίφου   Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 σε συνεργασία με το Δήμο Σερίφου και την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Ο σολίστ Δημήτρης Κουρζάκης στο Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου
Τα 11 μαθητές κιθάρας, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου η πρώτη παρουσίαση ήταν εισαγωγική. Ο κ. Κουρζάκης μίλησε για τις εποχές και τα μουσικά ρεύματα από την προκλασική έως τη σύγχρονη εποχή με χαρακτηριστικά ακούσματα της κάθε εποχής. Ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους! Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου έλαβε χώρα το κατεξοχήν σεμινάριο κιθάρας. Οι μαθητές έπαιξαν κιθάρα μπροστά στον κ. Κουρζάκη καθώς και στους υπόλοιπους μαθητές. Οι εισηγητής ασχολήθηκε διεξοδικά και με υπομονή με κάθε κιθαριστή ξεχωριστά και με στοχευμένες παρατηρήσεις καθοδήγησε όλη την ομάδα στην εμπέδωση νέων μουσικών δεξιοτήτων.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!
«Οι μουσικοί διασκεδάζουν με την μουσική» στη Σέριφο

«Οι μουσικοί διασκεδάζουν με την μουσική» στη Σέριφο
Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Λιβάδι Σερίφου, στο κέντρο Ίσαλος, μια εντελώς πρωτότυπη συναυλία!
Η Νίνα Πατρικίδου (βιολί), ο Ηλίας Μπάρμπας(φλάουτο), η Κατερίνα Λιουδάκη (κλαρινέτο) και οΑνδρέας Ανθόπουλος (φαγκότο) ερμήνευσαν έργαW.A.Mozart, Esprit Chedeville, G-B. Cirri, Georges Bizet, S. Rachmaninoff, Keith Amos και Sam Raphling.
Ωστόσο το μουσικό σύνολο της Νίνας Πατρικίδουκέρδισε επαξίως τον θαυμασμό όλων των παρευρισκομένων, αφού κατάφερε να κάνει τους - ουκ ολίγους - μικρούς ακροατές πρωταγωνιστές της βραδιάς! Η συναυλία "ξέφυγε" από τα πλαίσια μιας τυπικής συναυλίας κλασσικής μουσικής. Το κουαρτέτο "διαβάζοντας" το νεαρό ακροατήριο, προσάρμοσε το πρόγραμμά του και αυτοσχεδιάζοντας δημιούργησε μιαπαράσταση - παιχνίδι! Μετά το τέλος της παράστασης οι μουσικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά, αφού έβαλαν στις αποσκευές τους λίστα με τις μουσικές προτιμίσεις των μικρών μαθητών του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου και των φίλων τους!
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη Σέριφο
«Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί»: η Μαριβίτα Γραμματικάκη στη Σέριφο
Στις 15 Απριλίου 201625 παιδιά της Σερίφου, ηλικίας 4 έως 15 ετών, παρακολούθησαν στο κέντρο Ίσαλος στο Λιβάδι Σερίφου το εργαστήρι μουσικού παραμυθιού της συγγραφέως και μουσικού Μαριβίτας Γραμματικάκη "Κόκκινη κλωστή... τραγουδά ένα βιολί".
Η Μαριβίτα Γραμματικάκη εξήγησε στα παιδιά τα στάδιαστο στήσιμο ενός παραμυθιού και διηγήθηκε παραμύθια με τη βοήθεια των παιδιών που συμμετείχαν με λόγο και κίνηση. Διηγήθηκαν και τα παιδιά μια ιστορία με την ενθάρρυνση και τη βοήθειά της. Τα παιδιά συμμετείχαν με προσοχή αλλά και ενθουσιασμό στο εργαστήρι!
Στο εργαστήρι μουσικού παραμυθιού συμμετείχαν πολλοίμαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, αλλά και άλλα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου Σερίφου. Επίσης με ανδιαφέρον παρακολούθησαν το διαδραστικό πρόγραμμα οι ενήλικοι συνοδοί των παιδιών, αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητέςτου Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου Σερίφου και οιδάσκαλοι του ου Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου.
Θερμές ευχαριστίες στην κα Μαρία Λιβανίου, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σερίφου, για την όμορφη προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης και στον κ. Κλεάνθη Γαλανό για την παραχώρηση του κέντρου Ίσαλος.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Ο Δ. Σινάνογλου και η Αθ. Τασούλα στη Σέριφο
«Από το κοντσέρτο στον Μπάμπη Τσέρτο»
Eισήγηση των μουσικών Δημήτρη Σινάνογλου και Αθηνάς Τασούλα στη Σέριφο
Το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Φεβρουαρίου 2016επισκέφθηκαν τη Σέριφο οι μουσικολόγοι, δάσκαλοι και μουσικοί Δημήτρης Σινάνογλου και Αθηνά Τασούλα.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι) οργάνωσαν μουσικά παιχνίδια για παιδιά. Συμμετείχαν δεκαοκτώ παιδιά, ηλικίας πέντε έως δώδεκα ετών. Μέσα από συνεχή διάδραση, τα παιδιά έπαιξαν με τη μουσική και εξασκήθηκαν στην προσεχτική ακρόαση της. Εξασκήθηκαν στον να ακούν πράγματι τη μουσική συγκεντρωμένα και συνειδητά, μέσα από πολύ ευχάριστα και στοχευμένα παιχνίδια. Τα παιδιά δε δίστασαν να δείχνουν κάθε στιγμή τη χαρά τους οι γονείς που επίσης παρακολουθούσαν διακριτικά τη δραστηριότητα ευχαρίστησαν θερμά τους εισηγητές.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σερίφου (Λιβάδι) παρουσιάστηκε η διαδραστική εισήγηση «Από το κοντσέρτο στον... Μπάμπη Τσέρτο!» που απευθυνόταν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και σε ενηλίκους. Η κυριακάτικη εισήγηση περιείχε ομιλία και ασκήσεις, κατάλληλα διαμορφωμένες για τις μεγαλύτερες ηλικίες. Η παρουσίαση συνδύασε εξαίρετα την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με την κλασική και διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου. Οδήμαρχος Σερίφου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Οι δράσεις εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσική για Όλους, που οργανώνει ο Σύνδεσμος οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!

Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Στις 27 Δεκεμβρίου 2016 8 μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου, ηλικίας 8-15 ετών, συνοδευμένοι από τους γονείς τους, συναντήθηκαν με τους δασκάλους τους Ιωάννα – Βενετία Κουκοπούλου και Σοφοκλή Βαγγελάτο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση την όπερα "η Βασίλισσα του Χιονιού"!
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Μουσικήγια όλους" που υλοποιεί ο Σύνδεσμος "Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας" με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου
Χριστούγεννα με το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου
Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, στο Άνεμος Καφέ της Σερίφου,πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή τουΜουσικού Εργαστηρίου Σερίφου,  με τη συμμετοχή των μαθητών του πιάνου, της κιθάρας και της χορωδίας ενηλίκων.
Η συναυλία ξεκίνησε με τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές, οι οποίοι είναι οι αρχάριοι και συνεχίστηκε με τους μεγαλύτερους και πιο προχωρημένους. Τα μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν ήταν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Οι δάσκαλοι του πιάνου και της κλασσικής κιθάρας, Ιωάννα Κουκοπούλου και Σοφοκλής Βαγγελάτος αντίστοιχα, συνεργάστηκαν άψογα με τους μαθητές και δημιούργησαν διάφορα οργανικά σύνολα, όπως πιάνο-κιθάρα, πιάνο-κιθάρα-μεταλλόφωνο. Τη γιορτή έκλεισε η χορωδία ενηλίκων «Τα Όρθια Καλαμάρια» με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του Εργαστηρίου στο πιάνο, στην κιθάρα, στα κρουστά και στο τραγούδι, με τον κόσμο να ευχαριστιέται και να εντυπωσιάζεται από την οργάνωση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο «Άνεμος Καφέ» και τον ιδιοκτήτη του Κυριάκο Καρακατσάνη, ο οποίος παραχώρησε τον χώρο, ώστε να κυλήσει όμορφα η βραδιά με την παρουσία των κατοίκων και γονιών των μαθητών του νησιού. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους γονείς των μαθητών που ενίσχυσαν οικονομικά, μέσω του bazaarπου πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της γιορτής, χρήματα τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Εργαστηρίου.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook!
Πηγή : http://www.filoitounisiou.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...