2 Μαρ 2017

«Μικρές Οδύσσειες» στις ελληνικές θάλασσες

Πρόχους από τη Σαντορίνη. Περίπου 1600 π. Χ.
 Η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες: εικόνες του ταξιδιού στις ελληνικές θάλασσες από την προϊστορική αρχαιότητα στους νεότερους χρόνους» θα παρουσιαστεί στο Περιστύλιο του μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τον Μάρτιο έως τα τέλη Ιουλίου.
Χωρισμένη στις ενότητες «Το αέναο ταξίδι στις ελληνικές θάλασσες» και «Η θάλασσα ως πηγή καλλιτεχνικής έμπνευσης», το αφιέρωμα λειτουργεί ως συνοδοιπόρος της μεγάλης έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με τίτλο «Οδύσσειες».
Ετσι συνεχίζεται η αφήγηση του ταξιδιού στις θάλασσες του ελληνισμού, μέσα από 35 επιλεγμένες αρχαιότητες που φυλάσσονται στις αποθήκες του πρώτου μουσείου της χώρας, μαζί με 21 ζωγραφικούς πίνακες και 21 χάρτες από τη Συλλογή Εργων Τέχνης και τη Χαρτοθήκη της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Στόχος της έκθεσης είναι να έρθουν σε επαφή οι επισκέπτες με τη διαχρονικότητα του ταξιδιού και την πολυσημία του για τον ελληνικό πολιτισμό. Να διασυνδέσουν κατά τρόπο εκλεκτικό εικόνες των ελληνικών θαλασσών και ταξιδιών από την προϊστορική αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους.
Να γνωρίσουν διαφορετικές όψεις των ελληνικών θαλάσσιων δρόμων και σταθμών, όπως τεκμηριώνονται σε αρχαιολογικά ευρήματα και όπως αποτυπώνονται σε έργα της νεοελληνικής ζωγραφικής.
Κι επιπλέον, να συναισθανθούν την ποιητικότητα του ελληνικού θαλάσσιου χώρου, μέσα από αντικείμενα, εικόνες και αποτυπώματα των ανθρώπων του Αιγαίου.
Πηγή : http://www.efsyn.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...