2 Μαρ 2017

Travel me to Milos: Σταθερά βήματα ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού της Μήλου.

Κλείνοντας πλέον 5 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας, το Travel me to Milos διαπιστώνει με χαρά την εξέλιξη της τουριστικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στο νησί μας και την απήχηση που έχει η υπεύθυνη προσέγγιση εξωτερικών τουριστικών παραγόντων που εισηγηθήκαμε προ πενταετίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάταξη της Μήλου στην 2η και 7η θέση στη λίστα με το Τοp 50 των καλύτερων πακέτων εναλλακτικού τουρισμού, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στην Βρετανική Sunday Times στις 21 Ιανουαρίου. (Μπορείτε να δείτε το άρθρο εδώ).

Συγκεκριμένα, στη θέση Νο2 φιγουράρει το πεζοπορικό πακέτο σε Μήλο και Σίφνο από έναν από τους μεγαλύτερους διοργανωτές περιπατητικών διακοπών, τους "Ramblers Holidays", (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ), ενώ στη θέση Νο7 δεν θα μπορούσαν να είναι άλλο από το πακέτο κολυμβητικών διακοπών από την Swimtrek, πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ).
Τα παραπάνω πακέτα, που φέρνουν το νησί μας σε περίοπτη θέση σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο του τουρισμού, αυτόν της εναλλακτικής δραστηριότητας, είναι αποτέλεσμα του οράματος και της πολυετούς προσπάθειας του Travel me to Milos. 

Το εγχείρημα που οραματιστήκαμε μετουσιώθηκε σε μια καρποφόρα προσπάθεια χάρη στις συνεχόμενες συναντήσεις που πραγματοποιεί το γραφείο σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στις οποίες φροντίζει να έχει ενεργό παρουσία με συνέπεια προς τους συνεργάτες μας τα τελευταία χρόνια, με στοχευμένα επαγγελματικά ταξίδια και ουσιώδεις προσκλήσεις προς επίσκεψη και γνωριμία με το νησί μας προς εταιρείες και δυνητικούς συνεργάτες.
Με μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον, διαπιστώνουμε ότι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά οι δυνατότητες που έχει το νησί μας για τη δημιουργία και την ανάδειξη μίας τέτοιου είδους μορφής τουρισμού, με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, όταν υπάρχει συστηματική στόχευση, μεθοδευμένη προσέγγιση και φυσικά η απαραίτητη τεχνογνωσία για την εξέλιξη τέτοιων ταξιδιωτικών εμπειριών.

Επανερχόμενοι στις αδιαμφισβήτητες επιτυχίες του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας, με χαρά ενημερώνουμε ότι το Switrek ετοιμάζεται για την τρίτη χρονιά παρουσίας με κολυμβητικά πακέτα στη Μήλο, με 12 γκρουπ των 15 επισκεπτών για το 2017. Για τις πεζοπορικές εκδρομές, είναι η πρώτη χρονιά για τους Ramblers, μετά από εκτεταμένες και πολύχρονες προσπάθειες εκ μέρους του γραφείου μας, με 3 γκρουπ των 22 ατόμων που θα έρθουν Απρίλιο, Μάιο και τέλος Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η πρώτη προσέγγιση με τον κάθε tour operator ήταν 3 και 4 χρόνια αντίστοιχα πριν έρθουν οι πρώτοι πελάτες τους στο νησί μας.

Εδώ σημειώνουμε ότι όλα τα γκρουπ των δύο μεγάλων operators έρχονται εκτός υψηλής σεζόν, ενισχύοντας έτσι τις αδύναμες μεσαίες και χαμηλές περιόδους που έχουν ουσιαστική ανάγκη, προκειμένου να είμαστε σε θέση να αναφερόμαστε σε μία εκτενέστερη σεζόν για το νησί μας.
Το γραφείο μας αποδεικνύει έτσι έμπρακτα ότι προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η ενίσχυση των τοπικών προμηθευτών και συνεργατών, ούτως ώστε να επωφεληθούν ουσιαστικά οι τοπικοί εμπορικοί παράγοντες και εν γένει η οικονομία του νησιού μας.

Διανύοντας μία συνεχώς διευρυνόμενη κι επιτυχημένη πορεία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την αντίστοιχα εντυπωσιακή πορεία του νησιού μας, το Travel me to Milos εύχεται σε όλους τους συνεργάτες, συναδέλφους κι επιχειρηματίες μία παραγωγική και προσοδοφόρα σεζόν, που θα δημιουργήσει ένα ακόμα καλύτερο υπόβαθρο για να αναδειχθεί το νησί μας σε δημοφιλή προορισμό εναλλακτικού κι υπεύθυνου τουρισμού.
Το γραφείο μας θα συνεχίσει την προσπάθεια προς την ανάπτυξη και άλλων τέτοιων συνεργασιών, ώστε ακόμα περισσότεροι επισκέπτες να απολαύσουν την μοναδική φύση του νησιού μας, σεβόμενοι πάντα το φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον προορισμό.
Για το Travel me to Milos 
Αντώνης & Γιώργος Μάλλης
Πηγή : http://mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...