1 Φεβ 2020

Διαμαρτυρία και της Κύθνου για τα δρομολόγια

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απέστειλε ο Δήμαρχος Κύθνου, κ. Σταμάτης Γαρδέρης, διαμαρτυρόμενος για τη μη ανάρτηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα συστήματα κρατήσεων, την ίδια στιγμή, που για άλλα νησιά έχουν αναρτηθεί.

 Σε συνέχεια των διαμαρτυριών από Δήμους των Κυκλάδων, σε ό,τι αφορά στα δρομολόγια των πλοίων, που θα εξυπηρετούν τη σύνδεσή τους, τόσο με την ηπειρωτική χώρα, όσο και μεταξύ τους, ο Δήμαρχος Κύθνου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το ΥΝΑΝΠ, καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου να ενεργήσει κατάλληλα, προκειμένου να αναρτηθούν στα συστήματα κρατήσεων τα δρομολόγια των πλοίων της ερχόμενης σεζόν, καθώς όπως επισημαίνει σε άλλα γειτονικά νησιά έχουν ήδη αναρτηθεί και το γεγονός αυτό συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού του. 

 Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον Υπουργό, κ. Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Κύθνου αναφέρει: 

 «Σας γνωρίζουμε ότι γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Κύθνο (ιδιαίτερα των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζομένων δωματίων και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις), όσον αφορά στην παράλειψη διαδικτυακής ανάρτησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της θερινής περιόδου για το νησί μας. 
 Η παράλειψη εμποδίζει τις κρατήσεις των επισκεπτών, ιδιαίτερα από χώρες του εξωτερικού. 

 Δεδομένου, ότι για τα υπόλοιπα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων (Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο), τα δρομολόγια έχουν δημοσιοποιηθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Sea Jets και Aegean Speed Lines, αντιλαμβάνεστε ότι αναπτύσσεται αθέμιτος ανταγωνισμός για την τουριστική ανάπτυξη της Κύθνου.

 Ευχαριστούμε εκ των προτέρων επικαλούμενοι την άριστη συνεργασία των προηγούμενων ετών και αναμένουμε τις ενέργειές σας». 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...