9 Φεβ 2021

Η απάντηση του Δημάρχου Σερίφου στη "δήθεν" είδηση στο Πρώτο Θέμα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και προσωπικών δεδομένων.


Οι παραπλανητικές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά πολλές έχουν αυξηθεί ειδικά όσα είναι σχετικά με το νέο κοροναϊό και τις πρόσφατες διαμαρτυρίες. 

Ποιο είναι το πρόβλημα; Και στις δύο περιπτώσεις, η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα παραδοσιακά μέσα για να αποκτήσουν αξιόπιστες ιστορίες δεν είναι η ίδια με την ταχύτητα στην οποία τα κοινωνικά μέσα μεταδώσουν τις ειδήσεις.

 Όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες αξιόπιστες ειδησεογραφικές ειδήσεις, η παραπληροφόρηση θα γεμίσει αναπόφευκτα το κενό » 
Η ανάρτηση της Εφημερίδας Πρώτο Θέμα 
Η απάντηση του Δημάρχου στη "δήθεν" είδηση στο Πρώτο Θέμα, παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και προσωπικών δεδομένων

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου:

Αξιότιμοι κύριοι,

"Mετά από την ανάρτηση δημοσιεύματος, που αναρτήθηκε και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Σέριφος: Κορωνοπάρτι με τον δήμαρχο μπροστάρη», το οποίο υπογράφεται από τον κύριο Διονύση Θανάσουλα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για περυσινό «πάρτι» και όπως συνηθίζεται στα social media, τα συγκεκριμένα stories εμφανίζονται ως αναμνήσεις και αναδημοσιεύονται από τους χρήστες υπενθυμίζοντάς τους παλιές ευχάριστες στιγμές. 

Προς απόδειξη αυτού, κάποιοι από τους εικονιζόμενους που τους έχετε δημοσιεύσει, χωρίς την έγκρισή τους, παραβιάζοντας έτσι τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, δε βρίσκονται καν στο νησί μας.

Προκαλεί ωστόσο, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι προβήκατε σε ανάρτηση δημοσιεύματος, χωρίς να τεκμηριώσετε τη «δήθεν» είδηση. Θέλουμε, βέβαια, να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε δόλος και έγινε απλώς για λόγους αύξησης της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας. Μάλιστα, από τη συγκεκριμένη περυσινή συγκέντρωση υπάρχουν αρκετές ακόμα φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία μπορούμε να σας τα στείλουμε για να τα δημοσιεύσετε, ολοκληρώνοντας έτσι τη «δήθεν» είδηση.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι η Σέριφος έχει σταθερά μηδενικά κρούσματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εδώ και μήνες και ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς το νησί μας, ενώ ακόμα και κατά την περυσινή τουριστική σεζόν, οπότε και υπήρξε αυξημένη κίνηση, δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάδοσης του Κορωνοϊού!"



Πηγή : 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...