2 Ιουλ 2021

Αφιέρωμα του Γαλλικού καναλιού «Arte.tv» στη Μήλο (VIDEO)


«Η Μηλος, τα ηφαίστεια και οι άνθρωποι των Κυκλάδων» είναι ο τίτλος που έδωσε το Γαλλικό «Arte.tv» που βρέθηκε στο νησί μας και παρουσιάζει σε ένα μικρού μήκους φίλμ αφιερωμένο στις γεωλογικές ιδιαιτερότητες της Μήλου. 

 Στο βίντεο, διάρκειας 15 λεπτών η φωτογράφος Μάντη Λυκερίδου, συμμετέχει ξεναγώντας τους Γάλλους στο Σαρακήνικο και μεταξύ άλλων αναφέρει:

 «Δεν μοιάζει με την Γη είναι σαν να πατάς στο φεγγάρι». Μιλούν ακόμα οι αρχαιολόγοι Νίκος Τσουκάτος, Παύλος Κοτρωνάκης, καθώς και οι οινοποιοί Κώστας Μάλλης και ο γιος του Πέτρος Μάλλης

Η ξενάγηση συνεχίζεται με drone στο Κλέφτικο, στο Κλήμα, στην Πλάκα και από εκεί στο Ηφαίστειο, στα Θειωρυχεία, στα Πολλώνια και στο Οινοποιείο Κωσταντάκη.

 Περιληπτικά για το βίντεο το Γαλλικό κανάλι αναφέρει: «Κατά μήκος της ακτής που συνορεύει με το Αιγαίο Πέλαγος, η Μήλος, στις Κυκλάδες, είναι ένα ηφαιστειακό νησί. Ένα λευκό πέτρινο έδαφος με πολλές καμπύλες και τραχεία υφή, δίνουν σε αυτό το τοπίο μια σεληνιακή όψη που αποτελεί τον ορυκτό θησαυρό εκατομμυρίων χρόνων.

 Ένα πλούσιο έδαφος που φιλοξένησε ορυχεία θείου, την καλλιέργεια αμπέλων, και μάλιστα κατέστησε δυνατή την απόκρυψη πειρατικών πλοίων» 

 Παρακολουθείστε το βίντεο εδώ: 

Πηγή : https://www.mileikanea.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...