2 Δεκ 2023

Η μελισσοκομία της Σερίφου διακρίνεται για ακόμα μία φορά στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας


Η μελισσοκομία της Σερίφου διακρίνεται για ακόμα μία φορά, καθώς οι παραγωγοί της Αντώνης Αντωνάκης και Dimosthenis Diamantis απέσπασαν δύο χρυσά βραβεία για μέλι Άγριας Λεβάντας και Θυμαρίσιο αντίστοιχα, στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από επιτροπή του εργαστηρίου Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μοίρασε συνολικά μόλις δεκαπέντε βραβεία, από τα οποία κατέκτησαν δύο χρυσά, οι παραγωγοί της Σερίφου. Η συνεχής παρουσία των μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Σερίφου, σε όλες τις βραβεύσεις στους τρεις πανελλήνιους διαγωνισμούς μελιού, με συνολικά οχτώ βραβεία σε αυτούς, καταδεικνύει το επίπεδο της μοναδικής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης που έχει το παραγόμενο από αυτούς, μέλι Σερίφου, που συσκευάζεται στο συνεταιριστικό τυποποίητηριο του νησιού μας.

Συγχαρητήρια στους παραγωγούς μας και ευχόμαστε πάντα διακρίσεις!

Αγροτικος Μελισσοκομικος Συνεταιρισμος Σεριφου

Ξεκινησε χθές το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2023.
Αν και στην ανακοίνωση της περιφέρειας η συμετοχή της Σερίφου δεν αναφερθηκε το νησί μας συμμετείχε στον3ο Διαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας εμεις ρωτήσαμε τον Ν Κοκολάκη και μας είπε οτι δεν θα συμμετείχαν λόγω κακής σοδειάς προφανως αυτη η ανατροπή ειναι ευχάριστη απο οτι καταλαβαμε συμμετοχή ειχε το νησί στονΔιαγωνισμό Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας  Το Φεστιβάλ αποτελεί το γιορτινό ραντεβού του κόσμου της μελισσοκομίας και περιμένει να υποδεχτεί και φέτος χιλιάδες καταναλωτές αλλά και τους φίλους μελισσοκόμους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ. Δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μελισσοκόμους να διαθέσουν την παραγωγή τους απευθείας στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες. Φέτος τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Κρήτη, με μεγάλη συμμετοχή εκθετών μελισσοκόμων από όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού και με την ενεργή συμμετοχή των τεσσάρων μελισσοκομικών συλλόγων της Κρήτης. Το πολυπληθές καταναλωτικό κοινό που το επισκέπτεται κάθε χρόνο ενημερώνεται για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού, δοκιμάζει μέλι από κάθε γωνιά της Ελλάδας και προμηθεύεται τα καλύτερα μέλια.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων.

Στον Τομέα Μελισσοκομικού Εξοπλισμού οι μελισσοκόμοι και οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις νέες εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες του κλάδου. Στον τομέα αυτό θα παρουσιαστούν μηχανήματα και μελισσοκομικός εξοπλισμός, κυψέλες, μελισσοεφόδια, μελισσοκομικές ζυγαριές, προϊόντα καταπολέμησης ασθενειών μελισσών, εξοπλισμός μελισσοκόμου και πολλά άλλα.

Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 3/12: 10:00 – 20:00.

14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Παράλληλα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" το 14ο Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας με θέμα «Χαρακτηρισμός και Αυθεντικότητα των Προϊόντων της Μέλισσας» αύριο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι η Διευθύντρια Ερευνών, Τμήμα Μελισσοκομίας- Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής- Επιστήμης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Φανή Χατζήνα.


3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας

Επίσης διοργανώνεται ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών. Για την διενέργεια του διαγωνισμού θα συσταθεί ομάδα καταρτισμένων και έμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα θα φέρει ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση θα αφορά το σύνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.


Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανά κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...