8 Ιαν 2017

Πάγωσε η Σέριφος

Φωτο Γιάννης Λυμβαίος 
 Φέτος ο χειμώνας μπήκε  πιο αγριεμένος  Το χιόνι σκέπασε  το νησί. Τα βράδια οι δρόμοι ερήμωσαν με το σύθαμπο.Ο εναπομείναντες Σερφιώτες γιόρτασαν ανάλογα με το βαλάντιο τους  Οι πιο θερμόαιμοι και ειδικά οι  νέοι  με τα σωθικά πυρωμένα από ρακί, τις κρύες αυτές  νύχτες πρέπει να προσέχουν δεν είναι παιχνίδι ο ΧΙΟΝΙΑς   . 

Φωτο Γιάννης Λυμβαίος 
 Το μέτωπο της κακοκαιρίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Σέριφο. Οι ψυχρές αέριες μάζες έχουν ρίξει την θερμοκρασία σε πρωτοφανή για τον τόπο επίπεδα και το θερμόμετρο «φλερτάρει» συνεχώς αρνητικές τιμές, δηλαδή κάτω του μηδενός.

Φωτο Γιάννης Λυμβαίος
Δυο νέα στοιχεία
Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, μπορεί τα φαινόμενα (βροχή, χιόνι) να περιοριστούν και να σταματήσουν, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει για αρκετές μέρες. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επομένης εβδομάδας.

Φωτο Γιάννης Λυμβαίος 
 Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ο παγετός που θα δημιουργηθεί κυρίως τις βράδυνες ώρες που τα νερά παγώνουν. Ο παγετός «κρύβεται παντού» και είναι μια πολύ επικίνδυνη παγίδα. Ιδιαίτερη προσοχή απόψε (Σάββατο 7 Ιανουαρίου) την νύχτα της Κυριακής και την Δευτέρα.

Χρειάζεται πολλή προσοχή  γιατί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια θα γλιστρούν επικίνδυνα. Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κυρίως τις βράδυνες ώρες. Προσοχή, λοιπόν,  και… όλα θα πάνε καλά.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...